Mainos

Poliisiylijohtaja: "Uhkailuvideota" voidaan käyttää tutkinnassa

Kihlakunnansyyttäjä Marianna Semin väitetystä uhkailutilanteesta tehtyä videota voidaan käyttää poliisin tutkintamateriaalina. Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mielestä video voi toimia dokumenttina mahdollisesta uhkailutilanteesta.

Paatero ei kuitenkaan itse ole nähnyt videota.

- Jos tämä uhkailu koskee tapaamista siellä KRP:n tiloissa, mistä nyt on ollut puhetta, niin se on videoitu ja varmasti siitä myös pystytään näkemään, mitä siellä on tapahtunut. Tilanteesta on varmasti myös muistioita ja vastaavia, sanoo poliisiylijohtaja Paatero.

Paatero ei kuitenkaan tiedä, mistä Semin kokemassa uhkailussa on kyse.

- Kyllä varmasti riittävä pohjamateriaali löytyy, sikäli mikäli se koskee vain sitä tilannetta siellä KRP:n tiloissa. Minäkään en tietenkän tiedä sitä, että mitä Semi ajattelee ja mitä hän on kokenut uhkailuksi. Onko se pelkästään tämä tilanne vai onko jotakin muutakin, sanoo Paatero.

Paateron mukaan syyttäjätutkinnanjohtajan on määrä päättää käynnistetäänkö asiassa esitutkinta.

Suomen Kuvalehden mukaan keskusrikospoliisi videoi tilanteen, jossa Semi koki poliisin uhanneen häntä. Semi vaatii videolla, että KRP:n tiloissa tutkintamateriaalia sisältänyt kassakaappi avataan. Kaapissa piti olla asiakirjoja, joista olisi voinut selvitä poliisin tietolähteiden nimiä.

Marianna Semi oli tutkinnanjohtajana keskusrikospoliin ja Vantaan huumepoliiseja koskevissa virkarikosepäilyissä viime viikkoon asti. Hän kertoi, että on kokenut tulleensa uhkailluksi tutkinnan aikana. Valtakunnansyyttäjänvirasto tutkii nyt epäiltyä uhkailua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.