Mainos

Poliisiylijohtaja: Poliisin saatava puuttua kerjäämiseen

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero esittää, että järjestyslakiin laaditaan pykälä, jonka perusteella poliisi voisi puuttua kerjäämiseen ja poistaa henkilöt katukuvasta, kun se on toistuvaa toimintaa.

– Ei varmasti kukaan, ei ainakaan poliisi, haluaisi sakottaa niitä, jotka aivan oikeasti elantonsa saadakseen kerjäävät. Jos kuitenkin kerjäämisellä rahaa kerätäänkin johonkin muuhun tarkoitukseen tai se on järjestäytynyttä ja organisoitua toimintaa, jossa hyödyn saajina ovat rikolliset ryhmät, asia saa aivan eri sävyn, Mikko Paatero sanoo poliisitiedotteessa.

Paateron mukaan Keski-Euroopassa romanikerjääminen on laajaa ja brutaalia järjestäytynyttä rikollisuutta, johon liittyy laajaa ihmiskauppaa ja lapsiprostituutiota.

– Poliisin näkökulmasta kyse ei voi olla ihmisoikeuksista, koska monessa maassa tämänkaltainen kielto on jo olemassa. Kerjäämiskielto ei voi eikä tietenkään saakaan olla kohdistettu johonkin yksittäiseen ryhmään. Nyt vain sattuu olemaan niin, että romanialaiset kerjäävät. Yhtä hyvin he voisivat olla jonkin muunkin maan kansalaisia, Paatero kirjoittaa.

Romanialaisten rikoksesta epäiltyjen määrä Suomessa on viime vuosina lähes kymmenkertaistunut ja vuodessa todettujen rikosten määrä on noussut yli tuhanteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.