Mainos

Poliisiylijohtaja Paatero: Yksi karhu riittää

Poliisilaitoksilla pitäisi olla valmius koota nopeasti toimintaryhmiä vaativiin tilanteisiin. Karhu-ryhmän kaltaisten muiden erikoisryhmien perustaminen Suomeen ei kuitenkaan poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan ole tarpeellista.

- Poliisi on kriisiorganisaatio, joka pystyy nostamaan valmiuttaan ja toimimaan aina tilanteen edellyttämällä tavalla. Esimerkiksi Kauhajoen koulusurman kaltaisissa tapahtumissa ei voida odottaa erikoisjoukkoja paikalle, vaan on toimittava mahdollisimman nopeasti. Ensitoimista vastaa ensimmäisenä paikalle tullut partio, Paatero toteaa Poliisi-lehden verkkosivulla julkaistussa blogissaan. Linkki Paateron blogiin.

- Kaikilla perushälytyspartioilla on siis oltava riittävä koulutus ja varustus yllättäviinkin tilanteisiin. Toiminta kriisilanteissa on poliisille normaalia ja jokapäiväistä, Paatero korostaa.

Poliisiylijohtaja kertoo, että on myös harjoiteltu vaativaa poliisitoimintaa esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, jossa terroristit ovat kaapanneet laivan

Paateron mukaan Karhu-ryhmän toimintaa on tarkoitus kehittää. Tätä varten on perustettu työryhmä, jonka toimikausi on kuluva vuosi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.