Mainos

Poliisiylijohtaja Paatero: Poliisihallinnossa ei ole vikaa

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo miettineensä omaa rooliaan jo pitemmän ajan.

- En kiistä vastuutani.  Olen miettinyt, kannanko vastuuni paremmin eroamalla vai virassa, ja vastaus on, että virassa. Jos nyt jättäisin laivan, tulisi kuva, että olen syyllistynyt johonkin lainvastaiseen. Poliisihallinnossa kokonaisuutena ei ole vikaa, Paatero sanoi tiedotustilaisuuden aluksi.

Paateron mukaan hänen eronsa olisi siirtänyt vastuun jollekulle muulle. Paatero sanoo haluavansa antaa kaiken tukensa käynnissä olevalle Helsingin huumepoliisia koskevalle ns. Aarnio-tutkinnalle.

Paatero suhtautuu Aarnio-tutkintaan vakavasti. Paatero kertoi, että Helsingin poliisissa tehdään muutoksia Aarnio-tutkinnan ajaksi, mutta hän ei tarkentanut, millaisia muutoksia.

Helsingin poliisilaitos lähetti samaan aikaan Paateron tiedotustilaisuuden kanssa tiedotteen, jonka mukaan poliisikomentaja Jukka Riikonen jatkaa tehtävässään. Muista muutoksista ei kerrottu.

Paateron päätökseen pysyä virassaan vaikutti tuntemattomienkin laaja tuki.

-Täytyy myöntää, että saamani valtava tuki vaikutti. En ole koskaan aikaisemmin saanut sellaista, Paatero kertoo jatkamispäätöksestä.

- Haluan vastata saamaani tukeen. Toivon työrauhaa Aarnio-tutkinnalle ja poliisille, jotta poliisin tulokset jatkossakin yhtä hyviä kuin nyt.

- Olen tasapainossa itseni kanssa, nukuin viime yön hyvin.

Paatero keskusteli ministeri Päivi Räsäsen kanssa viikonloppuna ja tänä aamuna. Poliisiylijohtajan mukaan kohun taustalla se, että ministeri Räsänen ja hän eivät ymmärtäneet toisiaan viime viikon keskustelussa.

Paatero on kuitenkin kriittinen itseään ja muita poliiseja kohtaan:

- Koko valvontajärjestelmämme pitää katsoa läpi. Emme voi lähteä siitä, että kaikki on kunnossa poliisihallinnossa tai Helsingin poliisissa. Niitä voi aina parantaa, Paatero totesi.

Paatero muistutti, että tietolähteiden rekisteröinti on tällä hetkellä vapaaehtoista. 

- Tuskinpa tietolähteillä on jokin suurta intressiä tulla rekisteröidyksi tästä eteenpäinkään, kuten laki pian edellyttää. Pidän erityisen tärkeänä, että poliisit eivät vuoda salaisia tietoja. Salainen tieto pitää pysyä salaisena.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.