Mainos

Poliisiylijohtaja: Nuorten asenne liikenteessä muuttunut

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron nuorten kolaroinnin taustalla saattaa olla asenteiden muuttuminen ja piittaamattomuus.

Paateron mielestä viime viikkoina sattuneet useat vakavat  liikenneonnettomuudet viittaavat siihen, että nuorison keskuudessa on tapahtunut jokin asennemuutosta, josta seuraa nuorten kuljettajien holtitonta kaahailua. 

- Se on vakava kysymys, johon pitäisi nopeasti reagoida jollakin tavalla. On hyvin surullista kuulla näistä kolareista, Paatero sanoo.

Paateron mukaan poliisi ei pysty lisäämään valvontaa, koska henkilöstö vähenee. Muutoksen tulisikin lähteä valistuksesta.

- Uskon riittävään valvontaan, koska täytyy olla olemassa tietty kiinnijäämisriski. Kyllä se sieltä valistuksen puolelta, kodeista, autokouluista ja vastaavista lähtee liikkeelle. Kaikista mahdollisista paikoista, joissa nuoret toimivat niin siellä pitäis tätä asiaa tuoda esille. 

Liikenneturvan huhtikuussa julkaisemasta tilastokatsauksesta käy ilmi, että liikennekuolemien määrä on puolittunut 15-24-vuotiailla viimeisimpien kymmenen vuoden aikana.  Nuorten liikennekuolemista kuitenkin liki pulet tapahtuu kesäaikaan ja samoin lähes puolet öiseen aikaan. 

Poliisiylijohtajan mielestä liikennevalvonnan taso ei ole laskenut liikkuvan poliisin lakkauttamisesta huolimatta.  

- Tänäkin kesänä valvonta pelaa varmasti yhtä hyvin kuin ennenkin. Tätä järjestelyä on tehty nyt puoli vuotta ja meillä on tiedot siitä, että valvonta ei ole ainakaan pienentynyt. Me pystymme kohdentamaan valvontaa nyt paremmin kun se on yhden johdon alla, Paatero toteaa MTV:n SuomiAreenassa Porissa.

Poliisiylijohtaja mainitsee, että valvonnan kohdentamista tehdään jatkuvasti ja vinkkejä entistä parempaan liikennevalvontaan toivotaan myös autoilijoilta ja muilta tienkäyttäjiltä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.