Mainos

Poliisiylijohtaja: Mahdollinen lainmuutos ei auta kohuisoäitejä

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoo MTV:n uutisille, että vaikka eduskunta saisi ulkomaalaislakiin muutoksen, se ei pelasta kohuttuja isoäitejä, egyptiläistä Eveline Fadayelia ja venäläistä Irina Antonovaa, käännytykseltä.

Poliisi keskeytti käännytykset aiemmin Paateron ilmoituksella, kun hallitus lupasi nopealla aikataululla lainmuutoksen. Korkeimman hallinto-oikeuden presidentin Pekka Hallbergin poikkeuksellinen kirje käännytysten lykkäämiseksi vaikutti Paateron mukaan asiaan.

Eilen ja tänään käännytyksistä vastaavat poliisilaitokset ilmoittivat, että käännytykset pannaan täytäntöön, kun lainmuutosta ei kuulunut. Tänään sisäministeriö kertoi panevansa lainmuutoshankkeen käyntiin.

– Tähän aikatauluun mahdollinen lainmuutos ei ehdi vaikuttaa näiden isoäitien käännytykseen. Poliisi on velvollinen panemaan lainvoimaisen päätöksen täytäntöön, Paatero sanoo.

Hänen mukaansa aiempi täytäntöönpanon keskeytys perustui ajatukseen, etteivät käännytykset olleet kiireisiä. Nyt aikaa on hänestä kulunut liikaa.

Onko poliisi joutunut asiassa poliitikkojen pelinappulaksi?

– Sitä poliisi yrittää juuri välttää. Poliisi pyrkii yhdenvertaisuuteen ja kohtelemaan ihmisiä samanarvoisesti.

Lue myös:

Katso: Studiossa Markku Kivinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.