Mainos

Poliisiylijohtaja: Härskiä toimintaa

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää tietojen myyntiyritystä huolestuttavana. Paateron mukaan nyt ilmi tullut tapaus on härskimpi kuin aiemmin julkisuudessa olleet poliisin tietovuotoepäilyt.

– Varsin kummallinen juttu kaiken kaikkiaan. Nythän ei ole suoraan sanottu, että tässä on poliisista kysymys. Mutta jos näin olisi, tämä on täysin tuomittavaa toimintaa ja tällaisia ihmisiä ei poliisiorganisaatiossa tarvita, Paatero sanoo MTV Uutisille.

Paateron mukaan poliisihallituksesta on oltu yhteydessä eri poliisiorganisaatioihin heti sen jälkeen, kun MTV Uutiset oli kertonut rahastusyrityksestä.

Tutkinta käynnistyy huomenna?

Poliisiylijohtajan mukaan on selvää, että asia selvitetään.

– Tämä on erittäin tärkeä kysymys. En muista omalta virkauraltani, että koskaan aiemmin olisi tarjottu juttua korvausta vastaan.

– Katsotaan huomenna tarkemmin mitä tehdään. Se on tietenkin niin, että jos ruvetaan epäilemään poliisia, sehän siirtyy heti syyttäjäjohtoiseen tutkintaan, Paatero toteaa.

Paateron mukaan henkilön motiivia voi vain arvailla.

– Ensimmäisenä tulee mieleen, että on halu vahingoittaa poliisiorganisaatiota ja sen mainetta. Se tuntuu aika kummalliselta lähtökohdalta. Kummalliselta tuntuu myös se, että tällaiset summat olisivat elantokysymys. En siihenkään jaksa uskoa, Paatero sanoo.

Paateron mukaan tutkinnassa olevista terrorismirikosepäilyistä tiesivät useat poliisiorganisaatiot.

– Jos tämä asia linkittyy siihen tutkintaan, sitä kautta tätä ruvetaan selvittämään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja