Mainos

Poliisiylijohtaja: Aselainsäädännön kiristäminen oikea signaali

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ei usko, että käsiaseiden kieltämisellä voisi estää koulusurmia. Paatero sanoo tiedotteessaan, että hän ei esitä käsiaseiden täyskieltoa, toisin kuin Helsingin Sanomat tänään uutisoi.

Paateron mukaan Kauhajoen koulusurmia selvittäneen tutkintalautakunnan esitysten toteuttamismahdollisuudet on kuitenkin selvitettävä tarkkaan.

- Käsiaseiden vähentäminen vähentää pikaistuksissa tehtyjen henkirikosten määrää ja aseilla tehtyjä itsemurhia. Kouluammuskelutapauksiin rajoituksilla tuskin olisi suurta vaikutusta. Niitä suunnitellaan pitkään ja harkitusti.

Poliisiylijohtaja korostaa, että tärkeimmät kysymykset ovat aseiden määrän hallittu vähentäminen, säilytyksen parantaminen, aseiden hallussapitoehtojen tarkistaminen ja henkilön soveltuvuuden tarkempi kontrolli.

- Aselainsäädännön kiristäminen on kuitenkin yhteiskunnan kannalta oikea signaali. Ongelmien syyt ovat kuitenkin aivan muualla kuin aselainsäädännössä. Silloin nimenomaan ihmisistä huolehtimiseen ja erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin on kiinnitettävä erinomaisen paljon enemmän huomiota kuin nyt.

Paateron mukaan 200 000 aseen luovuttaminen poliisille ilman lisäresursseja olisi pois muusta poliisin toiminnasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.