Mainos

Poliisiylijohtaja tietojen myyntiyrityksestä: Äärimmäisen vakava asia

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo MTV Uutisille, että on äärimmäisen vakava asia, jos poliisi kauppaa tietoja rahaa vastaan. Syyttäjä tiedotti tänään, että MTV Uutisille salaisten tietojen myyntiä yrittänyt henkilö oli Keskusrikospoliisin rikostutkija.

Esitutkinta asiasta jatkuu, mutta KRP:n rikostutkija on kuollut eikä syyteharkintaa jutussa tulla tekemään. Paatero sanoo, että lopputulos on surullinen.

– Sitä että tämän tyyppinen lopputulos tuli, ei kukaan toivo.

”Näitä ei poliisiorganisaatiossa pitäisi tapahtua”

Paateron mukaan kyseessä on yksittäistapaus, josta ei pidä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä poliisin toiminnasta yleensä.

– Virkaurani aikana en muista vastaavaa tapausta olleen, sanoo Paatero.

Hän jatkaa kuitenkin, ettei ole poissuljettua, etteikö tapaus aiheuttaisi toimenpiteitä poliisissa

– Meidän pitää miettiä näitä asioita ja ainakin sitä, onko koulutus riittävää tämän tyyppisten asioitten kokonaisuutta varten, koska näitä ei poliisiorganisaatiossa pitäisi tapahtua. Mutta katsomme rauhassa asioita ja mietimme, mitä se voisi aiheuttaa.

Paatero ei yllättynyt siitä, että tietoja kaupitteli poliisi, mutta hänellä ei ollut ennen henkilöllisyyden varmistumista käsitystä siitä, missä organisaatiossa nimimerkki ”Kotteri Perhonen” mahdollisesti työskenteli.

MTV Uutiset kertoi tietojen kaupittelusta lokakuun lopulla. Seuraavana päivänä poliisiylijohtaja käsitteli uutisointia blogissaan. Siitä voisi saada käsityksen, että Paatero epäili uutisen todenperäisyyttä. Tämän Paatero kiistää.

– En epäillyt MTV:n uutista sinänsä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.