Mainos

Poliisitietojen kauppaaminen selvitetään – esitutkinnasta päätös lähipäivinä

Poliisihallitus on jättänyt tänään valtakunnansyyttäjänvirastoon tutkintapyynnön tapauksesta, jossa toimittajalle yritettiin kaupata salaisia poliisitietoja.

Virkamieheksi esittäytynyt henkilö tarjosi MTV Uutisten tutkivan ryhmän toimittajalle mahdollisuutta ostaa säännöllisesti tietoa 250-500 euron hintaan. 

– Poliisihallituksesta tullut ilmoitus on ensin käsitelty meidän poliisirikostiimissä ja siirretty sitten Länsi-Uudenmaan syyttäjäyksikön poliisirikostutkinnasta vastaavan henkilön käsiteltäväksi, kertoo apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske

Kalskeen mukaan salaisten tietojen kauppaaminen on syytä selvittää perusteellisesti.

– Kyllähän tämä tietysti on vakava asia, jos virkamies tällaiseen ryhtyy. 

Sitä ei tiedetä, onko salaista tietoa kaupannut henkilö nimenomaan poliisi. Henkilö oli kuitenkin aiemmin antanut paikkansa pitävän tiedon keskusrikospoliisin uuden terrorismitutkinnan operaatiosta MTV Uutisille. Uutistoimituksen saaman arvion mukaan tieto oli tuossa vaiheessa vähintään muutamilla kymmenillä poliiseilla.

Tänään poliisiylijohtaja Mikko Paatero tosin kertoi blogissaan, että tieto operaatiosta olisi ollut ainakin sadalla henkilöllä. 

MTV Uutisten tietojen mukaan keskusrikospoliisin ja suojelupoliisin lisäksi tieto terrorismirikostutkinnasta oli ainakin Helsingin poliisilaitoksella ja Hämeenlinnan poliisissa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja