Mainos

Poliisitalon roskalavalta löytyi ruumiinavauskuvia

Pasilan poliisitalon kupeessa olevalta roskalavalta on löytynyt erikoista tavaraa. Joukossa on muun muassa revittyjä ruumiinavauskuvia, osittain revitty passi sekä kolmoismurhasta tuomitun naisen puhutteluksi nimetty C-kasetti.

Löydöt oli tehnyt helmikuun alkupuolella lenkkeilijä. Hän valokuvasi aineistoa, ja otoksia julkaistiin Voima-lehden verkkosivuilla. Tämän viikon alussa lava oli yhä paikallaan, mutta se oli peitetty kankaalla.

Helsingin apulaispoliisipäällikön Jari Liukun mukaan aineisto on joutunut lavalle poliisitalon muuton yhteydessä. Poliisilla on käytössään lavalta löytyneestä roinasta otetut kuvat, jotka se on saanut sekä internetistä että tietosuojavaltuutetulta.

- Meillä on menossa asiasta hallinnollinen selvitys, joka valmistuu ensi viikolla. Tällä hetkellä näyttää sille, että suoranaisesti salassapidettävää aineistoa ei siinä kuvamateriaalissa ole, Liukku sanoo.

Apulaispäällikkö kuitenkin myöntää epäsuorasti, että paremminkin tavaran hävittämisestä olisi voinut huolehtia.

- Vaikka siinä ei olisi mitään suoranaisesti lainvastaista, poliisin täytyy huolehtia siitä, että kaikki aineisto käsitellään niin, ettei uskottavuus kärsi tämän menettelyn seurauksena.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.