Mainos

Poliisit: Tyytymättömyys kentällä kasvaa

Tyytymättömyys viime tupokierroksen palkkaratkaisuihin repii poliisien etujärjestöä. Jäsenistö syyttää huonoista palkoista ja työoloista liiton nykyjohtoa.

Poliisit ovat sotajalalla. Palkka työtehtäviin nähden on pieni, virkoja asetetaan jatkuvasti täyttökieltoon, eikä poliisiylijohtokaan nauti jäsenistön luottamusta. Lisäksi oma liitto hyväksyi tupo-pöydässä uudistuksia vastoin jäsenistön selkeän kieleteistä kantaa. Huomiseen liiton ylimääräiseen kokoukseen osa jäsenistä lähtee kovat piipussa hakemaan muutosta.

Lukumääräisesti Suomi on reilun tuhannen poliisiviran päässä pohjoismaisesta keskiarvosta, eikä tilanne näytä paranevan tulevaisuudessakaan. Tampereen poliisikoulusta helmikuussa valmistuvista kaksi kolmesta on ilman työpaikaa.

- Jos rahoituskehykset pysyvät ennallaan sellaisena kuin ne ovat alkuperäisessä päätöksessä, se tarkoittaa henkilöstöresurssien vähentymistä nykytasosta, sanoo hallitusneuvos Tiina Eränkö-Pekkanen sisäasiainministeriön poliisiosastolta.

Poliisit ovat tyytymättömiä paitsi uuteen palkkausjärjestelmäänsä myös tapaan, jolla liiton hallitus hyväksyi palkkauudistuksen vastoin jäsenistön selvän enemmistön tahtoa. Osa jäsenistöstä katsoo päätöksentekotavan henkilöityvän liiton nykyiseen puheenjohtajaan ja yrittää siirtää hänet sivuun.

- Mitään juridista virhettä tai lainrikkomusta tässä ei ole tapahtunut, puolustautuu Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry:n puheenjohtaja Pekka Salomaa.

Poliisien tyytymättömyys ei kuitenkaan lopu tähän. Kolmelletoista poliisien aluetoimikunnan puheenjohtajalle tehdyn kyselyn mukaan nykyinen poliisiylijohto ei aja poliisien asiaa.

- Epäluottamus valtioon työnantajana ja lupausten pitäjänä on vuosien varrella vakavasti horjunut ja se on mielipide, joka kentällä tänä päivänä asiean suhteen on. Ja se on minusta täysin ymmärrettävä, Salomaa linjaa.

- Joskus joudutaan tekemään sellaisia ratkaisuja, jotka eivät tyydytä kaikkia, toteaa puolestaan Eränkö-Pekkanen.

Poliisikenttä natisee liitoksissaan. Liittokokouksessa nähdään vaihtuuko puheenjohtaja ja jos ei vaihdu, minkälaajuiset liitosta irtisanoutumiset tästä seuraa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.