Mainos

Poliisit surmattiin teloitustyyliin New Yorkissa

New Yorkin poliisin mukaan Brooklynissä tapahtuneella kahden poliisin ampumisella ei näytä olevan yhteyttä terrorismiin. Epäilty tekijä oli kuitenkin julkaissut sosiaalisessa mediassa poliisin vastaisia lausuntoja. Ampujan motiivia kuitenkin selvitellään vielä.  

Kahta poliisia ammuttiin päähän heidän istuessaan partioautossa. Molemmat kuolivat vammoihinsa. Ampuminen tapahtui lauantai-iltapäivänä paikallista aikaa.  

- Heidät yksinkertaisesti murhattiin, sanoi New Yorkin poliisipäällikkö Bill Bratton tiedotustilaisuudessa.  

Brattonin mukaan mies käveli auton luo ja ampui useita kertoja matkustajan puoleisesta ikkunasta. Kummallakaan poliisilla ei hänen mukaansa ollut mahdollisuutta puolustautua. On mahdollista, että he eivät edes huomanneet ampujaansa.  

Bratton nimesi epäillyksi tekijäksi 28-vuotiaan tummaihoisen miehen.  

Epäilty tekijä on ilmeisesti ampunut myös entistä tyttöystäväänsä ja haavoittanut tätä vakavasti ennen poliisien ampumista. Mies ampui lopulta itsensä läheisellä metroasemalla.  

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu runsaasti kuvia tapahtuneesta ja osanottoja uhrien perheille. Twitterissä on julkaistu myös kuvakaappauksia epäillyn tekijän Instagram-tilistä.

"Otetaan me niiltä kaksi"

AP:n mukaan viranomaiset ovat sanoneet miehen julkaisseen sosiaalisessa mediassa uhkauksen tappaa kaksi poliisia. Tämä olisi kosto poliisin kuristaman kuuden lapsen isän kuolemasta.  

- Ne ottivat meiltä yhden, otetaan me niiltä kaksi, lukee käsiasetta esittävän kuvan alla, jonka mies on ladannut verkkoon.  

Eri puolilla Yhdysvaltoja on viime aikoina osoitettu mieltä poliisin kovia otteita vastaan. New Yorkissa alkoi protestien aalto kuun alussa, kun valamiehistö päätti, ettei miehen kuristanutta poliisia vastaan nosteta syytteitä. Syytettä ei saanut myöskään toinen valkoinen poliisi, joka ampui aseettoman 18-vuotiaan mustan pojan Fergusonissa Missourissa.  

Hiljattain on tapahtunut myös kaksi muuta tapausta, jossa aseeton musta on kuollut poliisin luotiin. Toinen uhreista oli leikkiasetta kantanut 12-vuotias.  

"Hyökkäys kaikkia vastaan"

Presidentti Barack Obama julkaisi ampumisen jälkeen tiedotteen, jossa hän tuomitsi teon jyrkästi.  

- Poliisit ansaitsevat kunnioituksemme ja kiitollisuutemme joka ikinen päivä, presidentti kirjoitti.  

- Pyydän, että hylkäämme väkivallan ja sanat, jotka vahingoittavat, ja käännymme parantavien sanojen puoleen.  

New Yorkin pormestari Bill de Blasio sanoi, että koko 8,4 miljoonan asukkaan kaupunki suree surmattuja poliiseja.  

- Kun poliisi tapetaan, se repii koko yhteiskuntamme perustaa. Se on hyökkäys meitä kaikkia vastaan.  

New Yorkin poliisien järjestön edustajat puolestaan kritisoivat kaupungin viranomaisia, jotka sallivat poliiseja vastustaneiden protestien mennä liian pitkälle ja yllyttää kansalaisia väkivaltaan poliiseja vastaan.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.