Mainos

Poliisit: Miestä ei pahoinpidelty

Molemmat Smash Asem -pahoinpitelystä syytetyt poliisit kiistivät jyrkästi syyllistyneensä pahoinpitelyyn.Heidän mukaansa kyseessä oli aivan tavallinen kuljetus. - Mitään voimakeinoja ei ole käytetty, lahtelainen vanhempi konstaapeli sanoi.

Kaksi poliisimiestä sai pahoinpitely-syytteen 9. syyskuuta 2006 pidetyn Smash Asem -mielenosoitukseen liittyvästä tapahtumasta. Uhri kertoo poliisien lyöneen häntä pampulla, mutta poliisit kiistävät.

- Minut oli komennettu Lahdesta Asem-kokouksen turvatoimiin, lahtelainen vanhempi konstaapeli kertoi.

Oikeuteen päätynyt tapahtuma sattui illalla kello 23 aikaa eli kun varsinainen mielenosoitus oli jo ohi. Satakunta poliisimiestä oli tauolla.

- Olimme syöneet, kun ylikonstaapeli tuli sanomaan että olisi vielä yksi kuljetus. Autossa oli jo mies ja lähdimme matkaan. Töölön putkalla siirsimme miehen takapenkiltä sisätiloihin ja hänet laitettiin putkaan.

- Mitään poikkeavaa ei tapahtunut, poliisimies sanoi.

Syyttäjä kysyi miehen kielenkäytöstä kuljetuksen aikana. - Hän yritti saada ylikonstaapelia hermostumaan, mutta itse en puhunut sanaakaan. Ei siinä mitään keskusteltu.Miehen suu kävi kyllä kuin papukaijalla.

- En hermostunut missään vaiheessa. Olen ollut poliisina kymmenen vuotta, enkä ole koskaan menettänyt malttiani.

Poliisimies arvioi, että asianomistajan vammat ovat syntyneet joko kiinniottotilanteessa tai sitten sen jälkeen kun hänet oli päästetty putkasta.

"Aggressiivisen oloinen"

Ylikonstaapeli kuvasi asianomistajaa "suusanallisesti aggressivisen oloiseksi".

Mies oli kuljetuksen aikana autossa ivannut poliiseja ja huutanut "pahoinpidelkää sitten minut". Ylikonstaapeli oli sanonut autossa, ettei saanut miehen kaikesta puheesta selvää. Se oli raivostuttanut miestä.

Syyttäjä kysyi miten reagoitte suunsoittoon. - En mitenkään, ylikonstaapeli sanoi.

Ylikonstaapeli kertoi, että mies oli noussut autosta ja sen jälkeen oli kävelty putkan ovelle. Mitään pahoinpitelyä ei tapahtunut. - Mies käveli aivan itse.

- Pamput eivät olleet esillä. Kukaan minun joukkueestani ei ottanut pamppua esiin koko Smash Asemin aikana.

Ylikonstaapeli arveli, että asianomistajan pitkänomaiset mustelmat jaloissa ovat voineet syntyä esimerkiksi kiinniottotilanteessa, jos häntä on painettu jouhavarusteiden säärisuojilla.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.