Mainos

Poliisit marssivat rajatarkastusten säilyttämiseksi Saksassa

Saksalaiset pelkäävät, että rajatarkastusten lopettaminen johtaa rikollisuuden kasvuun ja laittomien siirtolaisten määrän lisääntymiseen.

Saksalaiset poliisit ovat vastustaneet harvinaisella mielenilmauksella hallituksen suunnitelmia supistaa maan rajavalvontaa. Sadat poliisit marssivat Frankfurt an der Oderin kaupungin kaduilla itäisessä Saksassa lähellä Puolan rajaa, monet virka-asuissaan.

"Ei vapaata matkustusta terroristeille ja rikollisille" luki mielenosoittajien kantamissa kylteissä.

EU:n sisäisiltä rajoilta passintarkastukset poistava Schengenin sopimus laajenee yhdeksään uuteen EU-maahan joulukuun 21. päivä. Mukana ovat myös Saksan naapurimaat Puola ja Tshekki.

- Vaadimme, että (Saksan sisäministeri) Wolfgang Schäuble jättää nykyisen poliisiorganisaation sekä henkilöstön rajoille kunnes saamme luotettavan turvallisuusselvityksen, josta ilmenee että meitä ei enää tarvita, poliisien ammattiliiton johtaja Josef Scheuring sanoi.

Monet saksalaiset pelkäävät, että rajatarkastusten lopettaminen johtaa rikollisuuden kasvuun ja laittomien siirtolaisten määrän lisääntymiseen. Puolan ja Tshekin lisäksi uusia Schengen-maita ovat Viro, Unkari, Latvia, Liettua, Malta, Slovenia ja Slovakia.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.