Mainos

Poliisit jahtaavat sissejä Intian Assamissa, uhriluku nousee

Viikonlopun hyökkäyksistä syytetään ULWA-sissiliikettä, joka on liki 30 vuoden ajan taistellut Assamin irrottamiseksi Intiasta.

Sadat poliisit ja sotilaat ovat tehneet ratsioita sissien epäiltyihin piilopaikkoihin intialaisessa Assamin osavaltiossa viikonlopun hyökkäysten jälkeen. Viikonlopun uhriluku nousi samalla 62:een, kun seitsemän ihmistä ammuttiin osavaltiossa tänään.

Poliisi syyttää hyökkäyksistä ULWA-sissiliikettä, joka on lähes kolmen vuosikymmenen ajan taistellut Assamin irrottamiseksi Intiasta. Hyökkäysten kohteina olivat etupäässä hindiä puhuvat siirtotyöläiset, joita sissit syyttävät työpaikkojen viemisestä.

Sotilaat partioivat tänään Assamissa valvoen jatkuvaa ulkonaliikkumiskieltoa, jonka rikkojia sotilailla on lupa ampua.

Turvallisuusviranomaisten mukaan hyökkääjät ovat paenneet viereisen Arunachal Pradeshin osavaltion vuoristoalueille, missä heillä uskotaan olevan koulutusleirejä. Laajat operaatiot ovat alkaneet alueilla, joilla sissien uskotaan piileskelevän, assamilainen ministeri sanoi.

ULWA varoitti viime viikolla muualta osavaltioon tulleita liikemiehiä ja työläisiä vakavista seurauksista, jos he jäävät Assamiin. Sissien mukaan Intian hallituksen päämääränä on edesauttaa muuttovirtaa niin, että alkuperäiset assamilaiset jäävät vähemmistöön.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.