Mainos

Poliisit ja mielenosoittajat ottivat yhteen Bakussa

Kymmenet ihmiset loukkaantuivat ja lukuisia pidätettiin Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa tänään, kun poliisi hajotti opposition mielenosoituksen.

Noin 3000 mielenosoittajan joukko protestoi Azerbaidzhanin presidentinvaalien virallisia tuloksia vastaan. Mielenosoittajia vastassa oli tuhannen poliisin joukko. Poliisit käyttivät patukoita, kun mielenosoittajien kulkue lähestyi kaupungin keskustaa. Mielenosoitukselle ei ollut saatu virallista lupaa.

Lokakuun 11. päivänä pidettyjen presidentinvaalien voittajaksi julistettiin istuva presidentti Haydar Alijev, jonka ilmoitettiin saaneen 76 prosenttia äänistä.

Mielenosoituksessa oli mukana myös Etibar Mamedov, joka oli Alijevin päävastustaja presidentinvaaleissa. Mamedov loukkaantui yhteenotoissa poliisien kanssa, mutta häntä ei pidätetty. Mamedov on syyttänyt Alijeviä ja tämän kannattajia vaalivilpistä. Myös kansainväliset tarkkailijat ilmoittivat vaalien jälkeen, että vaaleissa esiintyi vilppiä ja määräyksiä rikottiin. Alijev oli Azerbaidzhanin johdossa jo neuvostovallan aikana.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.