Mainos

Poliisiralli-juttu loppulausunnoille

Tutkimuksissa ei löytynyt näyttöä siitä, että rikosylikomisario Keijo Suuripää olisi syyllistynyt ralliharrastuksensa yhteydessä veropetoksiin. Sen sijaan Suuripäätä epäillään ralliauton rekisteriotteen väärentämisestä. Myös ralliharrastuksen sponsorointiin liittyville lahjusepäilyille on löydetty tukea.

Suuripäällä ja muilla asian tiimoilta epäillyillä on tämän vuoden loppuun saakka aikaa antaa loppulausuntonsa. Loppulausuntojen jälkeen tehdään tarvittaessa lisäselvityksiä. Loppulausuntovaiheen päätyttyä esitutkinnan tekijät joko luovuttavat asian syyteharkintaan tai jutun käsittely lopetetaan.

Esitutkinnan toinen johtaja, kihlakunnansyyttäjä Helinä Lehtinen ei halua tässä vaiheessa kommentoida, kuinka todennäköistä on, että asia menee syyteharkintaan. Mahdollisen syyteharkinnan tekee valtionsyyttäjä Jukka Rappe. Mikäli hän päättää syyttää virastaan pidätettynä olevaa rikosylitarkastaja Suuripäätä, asia on vietävä käräjäoikeuteen nopeasti, sillä virastapidätys kiireellisyyden suhteen rinnastetaan vangittuna olemiseen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.