Mainos

Poliisirahoista kiisteltiin eduskunnassa

Opposition ja hallituspuolueiden edustajat ottivat tänään yhteen eduskunnassa poliisin määrärahojen riittävyydestä. Keskusta esittää hallitukselle epäluottamusta, koska sen mielestä toimintamäärärahat eivät ole pysyneet mukana poliisin tehtävien lisääntymisen kanssa.

Luottamusäänestys on eduskunnassa perjantaina. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) vastasi lisäbudjettikeskustelussa opposition hyökkäykseen vertaamalla poliisin määrärahoja edellisen hallituksen aikana toteutuneisiin menoihin.

Hänen mukaansa nykyisen hallituksen aikana on kasvua ollut 20 prosenttia. Niinistö myönsi, että ensi vuoden budjetissa on aukko poliisin määrärahoissa. Aukon suuruutta ei kuitenkaan vielä tiedetä. Hän ennusti eduskunnan palaavaan asiaan, vaikka eduskuntakäsittelyssä lisättäisiin nyt 30 miljoonaa markkaa tähän tarkoitukseen. Niinistö muistutti, että osa poliisin määrärahoista on tietoisesti katettu vuosittain lisäbudjeteilla. Näin aiotaan menetellä myös ensi vuonna.

Keskustan Mauri Pekkarinen syytti hallitusta määrärahojen alimitoittamisesta koko vaalikauden ajan. Toimintamäärärahoissa on ollut vain vähäistä kasvua, vaikka mm. kansainväliset velvoitteet ovat lisänneet toimintakuluja.

Oppositio muistutti, että noin 550 poliisihallinnon vakanssia on täyttämättä. Poliisin toimintavalmiuden nähtiin heikentyneen ja rikosten selvitysasteen alentuneen. Keskusta haluaisi kuluvan vuoden lisäbudjettiin 35 miljoonan ja ensi vuoden varsinaiseen talousarvioon 100 miljoonan markan lisäyksen.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.