Mainos

Poliisipäälliköt: Seksin osto ja myynti kiellettävä!

MTV3:n uutisten tutkimuksen mukaan enemmistö poliisilaitoksista kannattaa seksin oston ja myynnin täyskieltoa. Tavoitetuista 20 poliisilaitoksesta kymmenen kannattaa seksin oston täyskiellon lisäksi myös myymisen kieltämistä.

– Nykyistä selkeämpi kielto olisi tarpeellinen ja perustelen sitä sillä, että yleensä prostituutioon liittyy erilaisia hyväksikäytön muotoja ja muita semmoisia piirteitä, jotka ovat yhteiskunnan kannalta ei-toivottuja asioita. Valvontaa tietysti selkeyttää se, että säännökset ja rangaistavuuden rajat ovat selkeät, perustelee Keski-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Markku Luoma.

Kahdeksan laitosta kannattaa nykyistä lainsäädäntöä. Syiksi mainittiin muun muassa ilmiön siirtyminen maan alle. Näin asian kokee poliisipäällikkö Aapo Nuotio, Pirkanmaan poliisilaitokselta:

– Pystytäänkö täyskiellolla torjumaan tätä rikollisuuden lajia, vai onko niin, että se ei katoakaan ja sen paljastaminen on entistä vaikeampaa? hän kysyy. Jos tämä asia ei mihinkään katoa, niin kuin epäilen, että ei tapahdu, niin se painuu sitten maan alle.

Poliisijohto liputtaa kentän enemmistön näkemyksen puolesta.

– Poliisin kannalta pitäisi olla mahdollisimman selkeä tilanne, ja kyllähän se täyskielto tukee sitä, poliisijohtaja Robin Lardot tiivistää.

Tällä hetkellä Suomessa laki kieltää seksin ostamisen ihmiskaupan tai parituksen uhreilta. Keskustelu prostituutiosta on kiihtynyt oikeusministerin väläytettyä seksin oston täyskieltoa MTV3:n uutisissa viime torstaina.

Katso Joonas Lepistön juttu (Seitsemän uutiset 9.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.