Mainos

Poliisipäälliköt: Jos säästetään, karsitaan myös tehtäviä

Poliisin ylempien viranhaltijoiden yhdistys on huolissaan poliisisäästöistä. - Jos yhteiskunta haluaa vähentää poliisin resursseja, siitä on tehtävä selkeä ja avoimesti perusteltu poliittinen päätös, sanoi poliisin päällikköyhdistyksen puheenjohtaja, apulaispoliisipäällikkö Antero Rytkölä puhuessaan nimismiesyhdistyksen kokouksessa sunnuntaina Helsingissä.

Pirkanmaan poliisissa työskentelevä Rytkölä huomauttaa, että poliisimäärä on Suomessa jo nyt alle EU-maiden keskimääräisen tason.

- Poliiseja on meillä asukasta kohti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa eikä voida arvioida, että maamme turvallisuustilanne on erilainen kuin niissä, huomauttaa Rytkölä. - Jos vähennyksiin mennään, myös poliisin tehtäviä ja velvoitteita on karsittava.

- Poliisi tietysti sopeutuu valtiojohdon päätöksiin, myös vähempiin resursseihin, jos tarve vaatii. Mahdottomia ei kuitenkaan voi vaatia, joten myös poliisin lakisääteisiä tehtäviä pitää karsia, vaikka näköpiirissä onkin koko ajan enemmän töitä, rikollisuutta ja häiriöitä.

- Tilanne on johtamassa jopa epätarkoituksenmukaisiin säästöihin, mm. tuottavuushankkeista luopumiseen. Tärkeää on saada selvä suunta ja päästä poukkoilusta ja arvaamattomista tilanteista. Mieluummin pidetään resurssit entisellään tai jopa lisätään, lisäyksiä tarvitaan esimerkiksi poliisin ruuhkaisessa lupahallinnossa.

Poliisihallinnon Päälliköt ja Asiantuntijat ry:hyn kuuluu noin 200 korkeakoulututkinnon suorittanutta poliisin päällikköä ja johtavaa asiantuntijaa. Yhdistys edustaa tätä ryhmää mm. poliisihallinnon virkaehtosopimusneuvotteluissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.