Mainos

Poliisipäällikölle sakkoja eläinsuojelurikoksesta

Turun käräjäoikeus on tuominnut Kaarinan poliisipäällikön ja hänen vaimonsa sakkoihin eläinsuojelurikoksesta. Kumpikin sai 40 päiväsakkoa. Maksettavaa kertyy yhteensä 2,080 euroa.

Oikeuden mukaan pariskunta on syyllistynyt törkeään huolimattomuuteen vehnäterrierinsä hoidossa vuosina 2002-2004. Viime helmikuussa kotipihalta karannut koira päätyi eläinsuojeluvalvojan haltuun ja se todettiin aliravituksi, likaiseksi ja takkuiseksi. Lisäksi sillä oli hoitamaton, pitkään jatkunut korvatulehdus.

Koiraa oli myös pidetty pitkiä aikoja ulkona ilman asianmukaista suojaa, ja sillä oli käytetty kylmyyden tunnetta lisäävää metallista pantaa. Koira jouduttiin myöhemmin lopettamaan.

Syyttäjä vaati pariskunnalle myös ainakin määräaikaista eläintenpitokieltoa.

Oikeus katsoi kuitenkin, että tästä yksittäistapauksesta ei voida päätellä, että he olisivat kykenemättömiä huolehtimaan eläinten hyvinvoinnista yleensä.

Länsi-Suomen läänin lääninpoliisijohtaja Mikko Paatero ei vielä tänään halunnut ottaa kantaa tuomion vaikutuksista poliisipäällikön virkasuhteeseen.

- Häntä kuullaan ja sen jälkeen päätetään, antaako tilanne aihetta toimenpiteisiin, kommentoi Paatero.

Yleistä linjausta virkamiesten saamien tuomioiden vaikutuksesta ei Paateron mukaan ole, vaan jokainen tapaus ratkaistaan erikseen. Virkamieslainsäädäntö mahdollistaa kirjallisen varoituksen ja vakavimmissa tapauksissa irtisanomisen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.