Poliisioperaatio kantoi hedelmää - kiinniotetulle hämmentävä kokemus

Espoon Laaksolahdessa ja alueen välittömässä läheisyydessä on elokuun lopusta lähtien murtauduttu yli kolmeenkymmeneen asuntoon.

Päivisin sekä öisin tapahtuneissa murroissa on viety muun muassa alkoholia, koruja, tietokoneita ja kodinelektroniikka.

- Koska meillä on ollut tiedossa, että alueella tapahtuu korostetun paljon omaisuusrikoksia, sinne on satsattu murtovalvontaa, kertoo rikoskomisario ja tutkinnanjohtaja Janne Saari Länsi-Uudenmaan poliisista.

Perinteisimmillään murtovalvonnassa on kyse siitä, että poliisit seuraavat tilannetta siviilivaatetuksessa alueella, jolla voidaan olettaa tapahtuvan rikoksia.

Viime viikonloppuna murtovalvonta kantoi hedelmää.

- Kiinniottitilanne oli epäillyn kannalta hämmentävä kokemus, kertoo Saari.

- Epäilty ei osannut arvata mistä on kyse, kun siviilipukuiset henkilöt ottivat hänet kiinni lähes verekseltään, vain muutamia kymmeniä minuutteja rikoksen jälkeen. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

Epäillyllä oli kiinniottohetkellä hallussaan anastettuja koruja.

Länsi-Uudenmaan poliisi esitti miestä vangittavaksi ja Espoon käräjäoikeus vangitsi hänet eilen.

Vangitulla maahantulokielto

Vangittu 43-vuotias mies on Viron kansalainen ja hänellä on aiempaakin rikostaustaa. Mies on tuomittu vuosina 2005 ja 2006 Suomessa tehdyistä asuntomurroista.

- Mies on parhaillaan maahantulokiellossa Suomeen. Hän vapautui Virossa vankilasta kesän aikana.

- Tarkoituksemme on selvittää koko kolmisenkymmenen asuntomurron sarja. On mahdollista, että jonkinlainen kumppani hänellä on voinut olla, mutta nyt vaikuttaisi siltä, että pääepäilty on saatu kiinni, sanoo Saari.

Saaren mukaan osaan asunnoista mies on mennyt lukitsemattomien ikkunoiden ja ovien kautta. Joissain tapauksissa asukkaat ovat olleet tapahtumahetkellä kotona. Rikoksissa ei ole Saaren mukaan kuitenkaan fyysiseen väkivaltaan viittaavia piirteitä.

- Jälleen pitää korostaa, että ovet on pidettävä lukittuna, samoin ikkunat.

Poliisi selvittää onko varastetut tavarat myyty.

Lue myös:

    Uusimmat