Mainos

Poliisineuvokselle vankeustuomio

Lääninpoliisineuvos Seppo Pirinen, 54, sai tänään puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion Lahden käräjäoikeudessa. Syyttäjän tapaan oikeus katsoi Pirisen ajaneen huomattavalla ylinopeudella, kun hän menetti autonsa hallinnan viime syyskuussa Lammi-Padasjoki-tiellä ja ajautui päin vastaantulevaa liikennettä.

Oikeuden tuomio on yksimielinen. Rangaistus tuli liikenteen vaarantamisesta, kahdesta kuoleman- ja kolmesta vamman tuottamuksesta.

Asianomistajien väitteen törkeästä liikenteen vaarantamisesta oikeus torjui, koska "kyseisellä tiellä vielä 110-120 kilometrin tuntinopeus taitavan kuljettajan ajaessa hyvällä autolla ei välttämättä johda tieltä suistumiseen".

Virasta neuvotellaan ensi viikolla

Etelä-Suomen läänin poliisijohtaja Jukka Riikonen sanoo suhtautuvansa lähimmän alaisensa tuomioon kriittisesti ja vakavasti. Viranhoitoa koskevilla päätöksillä ei kuitenkaan ole kiire, koska tuomio ei ole lainvoimainen ja koska Pirisellä on edelleen sairaslomaa huhtikuun loppuun.

-Neuvottelen tilanteesta ensi viikolla poliisin ylimmän johdon ja maaherran kanssa. Päätösvalta kuuluu lääninpoliisineuvosten nimittäjälle eli poliisiylijohtaja Reijo Naulapäälle. Lääninpoliisineuvos Riikosen tiedossa ei ole tapausta, jossa korkea-arvoinen poliisimies olisi saanut vastaavan rangaistuksen tuottamuksellisista liikennerikoksista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.