Mainos

Poliisin yliajajan tuomio koveni hovissa

Vaasan hovioikeus on koventanut käräjäoikeuden tuomiota poliisin yliajosta Kälviällä. Vankeus piteni viiteen vuoteen, kun Kokkolan käräjäoikeus oli määrännyt tekijälle kolme ja puoli vuotta. Mies määrättiin heti vangittavaksi.

Hovioikeus katsoi, että ylihärmäläisnuorukaisen aiheuttama poliisin kuolema ja törkeä liikenteen vaarantaminen olivat olleet poikkeuksellisen vakavia ja ankarasti arvosteltavia tekoja. Käräjäoikeuden tuomio törkeästä kuolemantuottamuksesta oli ollut liian lievä.

Humalainen mies hurjasteli poliisia pakoon Kälviällä Keski-Pohjanmaalla kesäkuun lopulla 2007. Matka päättyi, kun miehen auto törmäsi piikkimattoa asentamassa olleeseen poliisiin. Mies oli tekohetkellä 20-vuotias.

Valtionsyyttäjä oli vaatinut, että kuljettaja tuomittaisiin kuolemantuottamuksen sijasta murhasta tai taposta, tai että rangaistusta joka tapauksessa korotettaisiin. Hovioikeus joutui äänestämään tuomiosta, koska yksi jäsen olisi tuominnut kuljettajan taposta.

Tapahtumat saivat alkunsa toissa kesänä Kalajoelta, kun poliisi kiinnitti huomiota epävarmasti ajaneeseen autoon. Poliisi lähti takaa-ajoon, joka jatkui noin 50 kilometrin matkan Kälviälle saakka.

Kuljettaja oli 1,24 promillen humalassa ja ajoi huomattavaa ylinopeutta, noin 180-195 kilometriä tunnissa. Hänellä oli kyydissään kaksi miestä. He loukkaantuivat vain lievästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.