Teinit ajoivat poliisin yli Espoossa

Espoon rikostutkinta selvittää Espoossa eilen aamuyöllä tapahtunutta poliisin yliajoa.

MIKSI MURHAN YRITYS?

Poliisin kohdistuvaa henkirikosta tai sen yritystä tutkitaan aina murhana tai murhan yritykseksenä.

Suomen rikoslain 21. luku määrittelee murhan seuraavasti:

Jos tappo tehdään

1) vakaasti harkiten,

2) erityisen raa'alla tai julmalla tavalla,

3) vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen tai

4) tappamalla virkamies hänen ollessaan virkansa puolesta ylläpitämässä järjestystä tai turvallisuutta taikka virkatoimen vuoksi

ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava murhastavankeuteen elinkaudeksi.

Yritys on rangaistava.

Poliisi joutui yliajon uhriksi sen jälkeen, kun hän oli pysäyttänyt normaalista ajotavasta poikkeavan auton. Autossa oli kaksi henkilöä, jotka nousivat autosta papereiden tarkastamista varten. Kesken papereiden tarkistuksen miehet kuitenkin palasivat autoonsa ja lähtivät sillä liikkeelle.

Poliisi yritti pysäyttää auton nostamalla käden pystyyn pysähtymiskäskyn merkiksi. Auton kuljettaja kuitenkin kiihdytti voimakkaasti ja auto osui poliisiin. Poliisi lensi konepellin ja tuulilasin kautta maahan. Törmäämisen jälkeen kuljettaja jatkoi matkaansa.

Poliisi loukkaantui yliajossa.

Autossa oli tapahtuma-aikaan kaksi nuorta miestä. He ovat iältään 16- ja 17-vuotiaita. Poliisi on ottanut miehet kiinni. Miehet ovat myöntäneet syyllistyneensä yliajoon. Toistaiseksi on kuitenkin vielä epäselvää, kumpi miehistä ajoi autoa.

Poliisin mukaan miehet ovat olleet poliisin kanssa aiemmin tekemisissä tapauksissa, jotka liittyvät moottoriajoneuvoihin.

Poliisi tutkii yliajoa murhan yrityksenä, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja Espoon rikostutkinnan numeroon 0295438330. 

Lue myös:

    Uusimmat