Mainos

Poliisin vinkkelistä pääsiäinen on yhtä ryyppäämistä

Pääsiäisen poliisitiedotteista paljastuu humalaisten ja kaahareiden juhla. Liikenteessä oli paljon huumekuskeja. 

Sastamalassa lähellä Ellivuoren laskettelukeskusta keski-ikäinen, humaltunut mies ajoi eilen moposkootterinsa ojaan. Miehellä oli lasketteluvarusteet yllä, kypärä päässä ja monot jalassa, mutta hän ei tahtonut pysyä pystyssä. Puhalluskoe osoitti 2,79 promillea.

Ilmajoella vasta ajokortin saanut nuorukainen kaahasi viime yönä 152 kilometriä tunnissa 80 kilometrin nopeusrajoitusalueella. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.  

Lahdessa poliisipartio pysäytti eilisiltana nuorehkon mieskuljettajan, jonka pikahuumetesti osoitti positiivista tulosta amfetamiinille. Mies oli pysäytetty autoilemasta ilman ajokorttia 11 kertaa aikaisemminkin vuoden aikana, viimeksi edellisenä päivänä. 

Lopella amfetamiinia ja kannabista käyttänyt pakettiauton kuljettaja ajoi henkilöauton perään ja edelleen vastaantulevien kaistalle lauantaina.  Kuljettajalla ei ollut voimassaolevaa ajokorttia, ja ajoneuvovero oli maksamatta. Henkilövahinkoja ei tapahtunut.

Valtatie kolmella Lempäälän kohdalla 21-vuotias mies kaahasi henkilöautollaan poliisipartion ohi huomattavaa ylinopeutta. Autolle mitattiin nopeudeksi 166 kilometriä tunnissa, kun tiellä oli  120 km/h:n nopeusrajoitus. Poliisin laitettua hälytysvalot päälle kuljettaja kiihdytti karkuun niin, että nopeus nousi 200 kilometriin tunnissa. Kuljettaja jäi takaa-ajon jälkeen kiinni - metsätiellä lumihankeen.

Kittilän ja Levin alueella puhallutettiin 365 moottorikelkan kuljettajaa. Yhtä kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta.

Lisäksi Levin ympäristön moottorikelkkareiteillä mitattiin useita ylinopeuksia. Suurin mitattu nopeus oli 112 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus on 60 km/h. Kyseisen kelkan kuljettaja määrättiin ajokieltoon. Poliisi kirjoitti moottorikelkkailijoille 11 rangaistusvaatimusta tai rikesakkoa sekä 44 kirjallista huomautusta pienemmistä rikkomuksista. 

Nurmeksessa päihtyneinä moottorikelkalla ajelleet isä ja poika kaatuivat ja jäivät loukkuun kelkan alle lauantaiaamuna. Isä puhalsi alkometriin 1,6 promillen lukemat, poika 1,5. Kelkka oli rekisteröimätön.

Kuhmossa Lentiiranvirstalla mies autoili puhalluskokeen mukaan 2,35 promillen humalassa. Järvenpäässä toinen mies peruutti autonsa läpi omakotitalon lauta-aidasta ja pakeni paikalta, mutta peruutti lähellä tapahtumapaikkaa ojaan. Hän puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 2,08 promillea.

Valtatie kuudella Luumäellä mies ajoi henkilöautolla 167 kilometriä tunnissa 100 kilometrin rajoitusalueella. Vuonna 1996 syntyneellä kuljettajalla oli kyydissään kolme matkustajaa.

Myös pahoinpitelyt työllistivät poliisia, esimerkiksi pääsiäislauantaina Kuopion alueella tarvittiin poliisia kuusi kertaa ratkomaan parisuhde- tai perheväkivaltaa.

Nämä uutiset ovat vain murto-osa poliisin pääsiäisestä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja