Mainos

Poliisi varoittaa liukkaasta kelistä: Kengät kuntoon, renkaisiin pitoa ja maltti matkaan – "Ei ole häpeä ajaa alle nopeusrajoituksen"

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pastersteinillä on kaikille kulkijoille yhteinen viesti: varo liukkautta.

Esimerkiksi pyöräilijöiden pitää muistaa nastarenkaat, jalankulkijoiden kunnolliset kengät.

– Pito on päivän sana. Kengät ovat osa liikenneturvallisuutta, kuten autossa renkaat. Liukastuminen voi altistaa liikenneonnettomuudelle, ja muutenkin kaatumisonnettomuudet ovat iso asia, vaikka siihen ei rikosnäkökulmaa liitykään.

Perälaudassa ajo ei matkaa nopeuta

Autonkuljettajia hän muistuttaa ajonopeudesta.

– Nytkään ei kannata hakea sitä maksimaalista nopeutta, vaan keliin sopivaa nopeutta. Ei ole häpeä ajaa viittä tai kymmentäkään kilometriä tunnissa alle sallitun nopeusrajoituksen. Se on liikenneturvallisuutta ja pelisilmää, ja sitä tarvitaan.

Hän toivoo myös, että ihmiset muistavat turvavälin.

– Se ei matkaa nopeuta, ettei pidä turvaväliä. Pidempi turvaväli parantaa todennäköisyyttä päästä nopeammin perille. Liukkailla ja haastavilla keleillä nämä tutut pelisäännöt korostuvat, Pasterstein sanoo.

Juttua ja otsikkoa korjattu 8.2. kello 8.18: Pasterstein sanoi, että ei ole häpeä ajaa noin kymmenen kilometriä tunnissa alle nopeusrajoituksen. Aiemmin jutussa puhuttiin 5–10 kilometrin tuntinopeudesta kaupungissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.