Mainos

Poliisin tekniikkakeskus myi sekundapatruunoita kokelaille

Ruotsissa käyttökieltoon asetettujen patruunoiden tilaaminen ja kauppaaminen maksoivat viran poliisin tekniikkakeskuksen materiaalipäällikölle.

Ruotsin poliisi toimitti Suomeen 300 000 käyttökiellossa olevaa harjoituspatruunaa postikulujen hinnalla. Käyttökielto oli määrätty syttymisen viivästymisen takia.

Tekniikkakeskus myi patruunoita muun muassa Poliisiammattikorkeakoululle poliisikokelaiden ammuttaviksi. Panoksista otettiin täysi hinta eikä käyttökiellosta kerrottu ostajille.

Tekniikkakeskus irtisanoi hankkeesta vastanneen materiaalipäällikön, koska hän riskeerasi toiminnallaan ampujien turvallisuuden. Päällikkö vei jutun virkamieslautakuntaan, jonka mielestä irtisanomiseen oli kuitenkin erittäin painava syy. Korkein hallinto-oikeus oli samaa mieltä.

Materiaalipäällikön mukaan alehinta ja mahdollisista laatuongelmista kertominen olisivat saattaneet hankaloittaa kauppoja. Hänen mielestään patruunat olivat käyttökelpoisia harjoittelussa.

Asiantuntijalausunnon mukaan syttymisviive voi olla vaaraksi aseen käyttäjälle tai vieressä olijalle. Riski on suurempi kokemattomilla ampujilla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.