Mainos

Poliisin tehoratsiassa jaettiin 4400 sakkoa ja huomautusta

Yli neljä tuhatta autoilijaa kärysi poliisin tänä aamuna päättyneessä jättiratsiassa.

Vuorokauden kestäneessä valtakunnallisessa nopeusvalvontamaratonissa jäi kiinni  4 400 ylinopeutta ajanutta kuljettajaa.

Noin puolet ylinopeuksista oli pieniä, 3-7 kilometrin, ylityksiä, joista saa poliisilta huomautuksen. 8-20 kilometriä tunnissa poikii rikesakon ja yli 21 kilometriä tunnissa rangaistusvaatimuksen. 

Valvontaan osallistuivat kaikki Suomen poliisilaitokset. Operaatio järjestettiin yhtä aikaa 22 Euroopan maassa.

Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Risto Lammin mukaan nopeusvalvontamaratonin perimmäinen tavoite on vaikuttaa kuljettajien ajokäyttäytymiseen.

– Valvonnassa kiinni jääneiden määrä jäi ennakkoarvioita alhaisemmaksi. Tämä merkitsee sitä, että onnistuimme ennaltaehkäisytavoitteessamme varsin hyvin, Lammi toteaa.

4400 kiinnijäänyttä kuljettajaa on paljon, kun ottaa huomioon, että poliisi tiedotti tehovalvonnasta laajasti ennen sen alkua sekä sen aikana.

– Valvonnan tarkoituksena on saada tienkäyttäjät pohtimaan omaa ajokäyttäytymistään sekä nopeusrajoitusten merkitystä turvalliselle liikkumiselle, Lammi sanoo.

Nopeus voi tappaa 

Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan teillä.

Euroopan unionin komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.

Suomessa liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien laatiman raportin mukaan vuonna 2013 ajonopeuteen liittyviä riskitekijöitä (ylinopeus, liian suuri nopeus olosuhteisiin, taitoon ja ajoneuvoon nähden) oli mukana 42 prosentissa kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa.

Ylinopeudella ajaminen on Euroopassa varsin yleistä. Komission tietojen mukaan n. 40–50 prosenttia ylittää sallitun rajoituksen ja noin 10–20 prosenttia ylittää sen yli 10 kilometriä tunnissa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.