Mainos

Poliisin tehoratsia - Yli 2000 narahti turvavyöttä

Poliisi on kirjoittanut tehovalvonnassaan viime viikon aikana yhteensä 2130 rikesakkoa turvavyön käyttämättä jättämisestä. Suurin osa sakotetuista oli henkilö- ja pakettiauton kuljettajia, mutta joukossa oli myös lähes 40 henkilöä, jotka vanhempina laiminlöivät lasten turvavöiden käytön.

Valvontaviikko oli osa Euroopan liikennepoliisiverkoston operaatiota, joka toteutettiin yhtä aikaa verkoston jäsenmaissa. Suomessa valvonnan toteutti Liikkuva poliisi. Euroopan laajuisia tuloksia valvontaviikosta on tulossa myöhemmin syksyllä.

Liikenneturvan tekemän tutkimuksen mukaan Suomessa henkilöauton kuljettajista 92 prosenttia käyttää turvavyötä taajamien ulkopuolella. Taajamissa vastaava luku on 85 prosenttia.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan tekemän arvion mukaan turvavyö pelastaisi Suomessa vuosittain noin 50 ihmistä kuolemalta. Lisäksi jopa kaksi kolmesta onnettomuuksissa vammautuneista turvavyöttömistä olisi voinut selvitä onnettomuudesta lievimmin vammoin tai kokonaan vammautumatta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.