Mainos

Poliisin puututtava paremmin lasten tekemiin rikoksiin

Myös järjestyspoliisin työtä tulisi kehittää ja poliisille pitäisi perustaa palvelunumero kiireettömiä tapauksia varten.

Lasten tekemiä rikoksia pitäisi pystyä ennaltaehkäisemään nykyistä paremmin. Tapaukset tulisi myös käsitellä entistä nopeammin, esittää järjestyspoliisitoiminnan tilaa selvittänyt toimikunta.

Loppuraporttinsa sisäministeri Anne Holmlundille (kok.) luovuttaneen toimikunnan mielestä tarvetta olisi myös yhteisille, valtakunnallisille käytännöille siitä, miten lapsen kotiin ilmoitetaan poliisin kanssa tekemisiin joutumisesta.

Toimikunnan mukaan järjestyspoliisin työtä pitäisi kehittää järkeistämällä ja yhdenmukaistamalla toimintatapoja sekä hyödyntämällä tekniikkaa. Poliisin pitäisi puuttua järjestyshäiriöihin ja niiden uhkiin entistä oma-aloitteisemmin. Järjestyspoliisi on usein ensimmäisenä paikalla, kun jotain sattuu.

Raportissa esitetään kunnille nykyistä parempia mahdollisuuksia vaikuttaa turvallisuuteen. Keinoina olisivat kuntien palkkaamat yksityiset järjestyksenvalvojat, kameravalvonta yleisillä paikoilla ja oikeus päihtyneitten kiinniottoon.

Toimikunta ehdottaa myös poliisin palvelunumeron perustamista kiireettömiä tapauksia varten. Nykyisellään ne kuormittavat liikaa hätäkeskuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.