Mainos

Poliisin piikkimattoon ajanut kuoli Äänekoskella

Henkilöautolla poliisia paennut autoilija on kuollut ajettuaan poliisin piikkimattoon Äänekoskella Keski-Suomessa.

Piikkimattoon osuttuaan auto ajautui ulos tieltä ja pyörähti katon kautta ympäri. Tapaus sattui Nelostiellä Lintulahden kohdalla.

Tapahtumaa edelsi pitkä takaa-ajo, ja poliisin mukaan henkilöauton kuljettaja vaaransi muiden tiellä liikkujien turvallisuuden.

Tapaus tutkitaan todennäköisesti syyttäjän johdolla, koska siinä oli mukana poliiseja. Näin arvioi liikkuvan poliisi viestintäpäällikkö Jussi Pohjonen illalla STT:lle.

Hän ei osannut sanoa, kuinka usein piikkimaton käytöstä seuraa vakavampia onnettomuuksia.

Pitkä takaa-ajo

Takaa-ajo alkoi iltaviiden aikoihin Pohjois-Pohjanmaan puolella Pyhäjärvellä, jossa poliisin siviilipartio oli yrittänyt pysäyttää autoilijan. Poliisi kertoo, että autoilija lähti ajamaan erittäin nopeasti Nelostietä etelää kohti.

Viitasaaren kohdalla toinen partio yhytti pakenijan. Poliisin yrityksistä huolimatta autoilija ei pysähtynyt, ja hänen vauhtinsa oli edelleen hyvin nopea.

Poliisi päätyi piikkimaton käyttöön, koska katsoi pakenijan aiheuttavan vakavaa vaaraa muille tiellä liikkujille. Kuljettaja kuoli ulosajopaikalle.

Keskisuomalainen-lehden mukaan henkensä menettänyt autoilija oli mies.

Piikkimatto on poliisin voimakeino

Piikkimatto on yksi poliisin voimakeinoista. Vanhempi konstaapeli Jeanette Rönnqvist liikkuvasta poliisista kertoo, että piikkimaton käytöstä päättää yleensä poliisin kenttä- tai tilannejohtaja.

-Tietysti partio voi myös oman harkintansa mukaan päättää käytöstä. Näin tehdään äkkitilanteissa, jos sivulliset ovat vaarassa. Piikkimattoa pyritään käyttämään mahdollisimman turvalliseksi katsotussa paikassa.

Yleensä piikkimattoa käytetään pitkittyneen takaa-ajon päätteeksi, kun pakenijaa ei ole saatu muuten pysäytettyä. Piikkimatto voidaan asettaa tielle muun muassa siten, että poliisi juoksee tien yli ja vetää maton perässään. Matto voidaan myös vetää narusta tai heittää tielle.

-Jos on aikaa, matto voidaan levittää jo valmiiksi. Silloin tietä voidaan myös sumputtaa poliisiautoilla, Rönnqvist kertoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.