Mainos

Poliisin päivä veti yleisöä - erityisesti kalusto kiinnosti kävijöitä

Valtakunnallista Poliisin päivää on vietetty tänään ympäri maata. Teemapäivän aikana poliisi järjesti tapahtumia kaikkiaan noin 70 paikkakunnalla. Tapahtumat houkuttelivat paikalle myös runsaasti yleisöä.

Esimerkiksi Helsingissä Rautatientorilla sekä Kaisaniemenkadun kentällä vietetyssä Poliisin päivä -tapahtumassa vieraili runsaat viisituhatta kaupunkilaista. Päivän aikana yleisöllä oli mahdollisuus tutustua esimerkiksi poliisikalustoon tai keskustella poliisin kanssa tämän toiminnasta.

Keskusteluissa poliisille sateli kysymyksiä laidasta laitaan, aina poliisikoirista kerjäläistilanteeseen. Myös poliisikalusto keräsi paljon ihmetteilijöitä – eikä ihme, sillä kalusto on vain harvoin yleisön nähtävillä. Helsingissä yleisö oli erityisen kiinnostunut pommirobotista ja teknisen rikostutkinnan tutkimusautosta. Pommirobotille muodostui jopa jonoa, kun ihmiset pääsivät itse ohjaamaan robottia.

Helsingin tapahtumaan otti osaa lisäksi suojelupoliisi, jonka toiminta tuntui myös kiehtovan yleisöä. Kiinnostuksesta kielii jo sekin, että aiemmin tällä viikolla julkaistu Suojelupoliisin juhlakirja myytiin loppuun heti ilmestymispäivänä.

Poliisin päivän teemoina olivat koulupoliisitoiminta, lasten ja nuorten turvallisuus, koulukiusaamisen torjunta, nettivaarojen tunnistaminen sekä poliisiopiskelijoiden rekrytointi.

Katso video poliisien tanssista Rautatientorilla (Kymmenen uutiset 29.8.2009)

(MTV3)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.