Mainos

Poliisin operaatiossa kiinni ennätysmäärä ulkomaalaisia rikollisia

Ulkomaalaisten Suomessa tekemät omaisuusrikokset ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti muutaman vuoden sisällä. Poliisin jättioperaatiossa on kesän aikana otettu kiinni 200 ulkomailta tullutta rikollista.

Ulkomaalaisen Suomessa tekemä rikos on tyypillisesti omaisuusrikos.

- Omaisuusrikollisuuden osalta se on kaksinkertaistunut. Jos katsotaan pelkästään nämä liikemurrot ja asuntomurrot niin joka neljännessä, missä tekijä jää kiinni, kyse on ulkomaalaisesta, kertoo poliisijohtaja Robin Lardot.

Nopeasti kasvavan ongelman takia poliisi aloitti kesällä suuroperaation ulkomailta tulevien rikollisten pysäyttämiseksi. Tänään poliisi kertoi tulokset: yhteistyössä Tullin, Rajavartiolaitoksen ja Valtakunnansyyttäjänviraston kanssa tehdyssä operaatiossa on otettu kesän aikana kiinni noin 200 ulkomailta tullutta rikoksentekijää.

- Tällä haettiin sitä, että saadaan lähinnä Baltian maista tulevia rikoksentekijöitä kiinni. Halusimme myös antaa voimakkaan viestin siitä, että Suomeen ei kannata tulla tekemään rikoksia. Täällä jäädään kiinni, Lardot sanoo.

Suurin osa Suomessa rikoksia tekevistä ulkomaalaisista on virolaisia, romanialaisia ja liettualaisia. Suomeen tullaan lautalla Tallinnasta, täällä tehdään useita rikoksia lyhyen ajan sisällä ja poistutaan samaa tietä kun on tultukin.

- Useimmiten asunnoista viedään vain kultakoruja, arvoesineitä ja rahaa. Ei sieltä viedä huonekaluja eikä televisioita eikä isompia esineitä, kertoo poliisitarkastaja Tarmo Lamminaho.

Katso Marja Sannikan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.