Mainos

Poliisin mukaan huumerikolliset eivät pääse mellastamaan

Huumerikostutkijoiden sairauslomia paikataan sisäisillä järjestelyillä ja yhteistyötä tiivistämällä. Valtionsyyttäjä ilmoitti eilen käynnistävänsä esitutkinnan seitsemästä Helsingin huumepoliisista.

Kaupunkilaisten ei tarvitse pelätä, että huumerikolliset pääsisivät mellastamaan Helsingin kaduilla poliisien sairauslomien ja virkarikosepäilyjen takia. Tätä mieltä on ylikomisario Teuvo Saikkonen. Hän toimii Helsingin poliisissa esikuntapäällikkönä.

Poliisilaitos turvaa huumerikostutkintaa sairauslomien aikana sisäisillä järjestelyillä ja tiivistämällä yhteistyötä Espoon ja Vantaan poliisilaitosten sekä keskusrikospoliisin kanssa.

- Aika nopeallakin aikataululla on selvitetty ja selvitetään parasta aikaa toimenpiteitä, joita täytyy tehdä niiden keskeneräisten juttujen osalta, joihin liittyy tutkintavankeja ja määräaikoja, jolloin juttu täytyy saada käräjille. Nämä ovat niitä ensisijaisesti tehtäviä töitä. Paljastavaa tutkintaa tehdään siinä sivussa niillä resursseilla, mitä kulloinkin on käytettävissä, Saikkonen kommentoi tiistaina.

Esimerkiksi Suomen kautta aikain suurimman huumejutun tutkintaa viedään loppuun, vaikka vyyhden tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario on yksi seitsemästä virkarikoksesta epäillystä ja sairauslomalla hänkin.

- Meillä on huumerikosyksikössäkin vielä henkilöstöä ja tutkinnanjohtajia, jotka myös pystyvät toimimaan näissä asioissa. Aina on kesken juttuja ja aina juttuja viedään eteenpäin riippumatta siitä, vaihtuvatko avainhenkilöt vai eivät.

Yli kaksikymmentä ihmistä sairauslomalla

Saikkonen muistutti, että huumerikoksiin liittyvää tutkintaa tehdään Helsingissä monessa yksikössä, jopa jonkin verran järjestyspoliisin puolella. Helsingin poliisilaitos ei myöskään ole ainoa taho pääkaupunkiseudulla, joka huumerikostutkintaa tekee.

Ylikomisario kuitenkin myönsi, että huumepoliisien ammattitaito on Helsingissä kova.

- Jos ajatellaan ihan tätä vakavan rikollisuuden tutkintaa, niin aika paljon tietoa on niiden ihmisten päässä, jotka sitä työtä ovat tehneet. Kyllä ammattitaito on tietysti kova, mutta tottahan meidän täytyy varautua myös siihen, että meille syystä tai toisesta tulee jossain vaiheessa tällainen tilanne, että meiltä poistuu väkeä rivistä. Ei tutkinta sinänsä saa siihen kaatua.

Helsingin poliisipäällikkö, poliisikomentaja Jukka Riikonen harkitsee erikseen sitä, minkälaisia virkamieslain mukaisia toimia esitutkinnan käynnistäminen mahdollisesti edellyttää. Jos epäillyt seitsemän poliisia esimerkiksi päätettäisiin pidättää virasta, virasta pidättäminen ei kuitenkaan voisi alkaa niin kauan kuin poliisit ovat sairauslomalla.

Helsingin huumerikosyksiköstä oli alkuviikosta sairauslomalla työuupumuksen takia yli 20 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.