Mainos

Poliisin määrärahoja jäänyt säästöön

Poliisin määrärahoja jäi pussin pohjalle etenkin vuosina 2002-2004, jolloin seuraavan vuoden määrärahat kasvoivat tasaisesti.

Poliisin rahoitusta on jäänyt viime vuosina yli, joten sitä on voitu pistää säästöön seuraaville vuosille. Rahoitusta selvittäneen sisäministeriön työryhmän mukaan poliisin talous on turvattu mutta jossain määrin epätasapainossa.

Työryhmän raportissa kerrotaan, että poliisin määrärahoja jäi pussin pohjalle etenkin vuosina 2002-2004, jolloin seuraavan vuoden määrärahat kasvoivat tasaisesti. Sen jälkeen ylimääräisiä varoja on siirretty erityisesti paikallispoliisin toiminnan rahoittamiseen.

Myös poliiseja on riittänyt yli tavoitteiden. Sisäministeri Kari Rajamäki on linjannut, että poliisien määrä pidetään vuoden 2002 tasolla. Vuosina 2003-2005 tavoite ylittyi jatkuvasti ja on ylittymässä myös tänä vuonna.

Poliisijohtaja Jorma Toivasen johtaman työryhmän mielestä kiinteästä tavoitteesta on turha pitää kiinni ja henkilöstömäärän vaihtelu pitäisi sallia. Työryhmä esittää myös taloudenpidon kehittämistä muun muassa niin, että rahankäytön valvontaa parannetaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.