Mainos

Poliisin luottamusmies kanteli syyttäjän toimista

Poliisirikosjutuissa syyttäjänä toimineen iisalmelaisen kihlakunnansyyttäjän toiminnasta on tehty kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle. Kantelussa kihlakunnansyyttäjän epäillään toimineen asenteellisesti jutuissa, joissa poliisimiehiä on ollut epäiltyinä muun muassa liiallisesta voimankäytöstä.

Asiasta kertoi keskiviikkona ilmestynyt Iisalmen Sanomat. Lehden haastattelema syyttäjä kiistää epäillyn poliisivastaisen asenteen jyrkästi.

Kantelun on tehnyt Suomen poliisijärjestöjen liiton jäseniä edustava Itä-Suomen läänin luottamusmies, ylikonstaapeli Jan Nyqvist. Nyqvist kertoo tehneensä ratkaisunsa luottamusmiehenä saatuaan tietoja syyttäjän esiintymisestä oikeudenistunnoissa ja hänen lausunnoistaan muissa yhteyksissä.

- Kaikkien osapuolten kannalta on parasta, että ulkopuolinen taho selvittää, onko syyttäjä syyllistynyt virheelliseen menettelyyn. Minulle on kerrottu, että syyttäjän asenne on ollut hyvin vihamielinen poliisia kohtaan. On jopa väitetty, että hän on vääristellyt asioita, kertoi Nyqvist STT:lle keskiviikkona.

Nyqvistin mukaan vihamielinen asenne on kulminoitunut erityisesti Kuopion poliisiin.

- Samat piirteet ovat tulleet ilmi kahdessa jutussa, joista toinen on käsitelty Iisalmessa ja toinen Kuopiossa. Poliisillakin on oikeus oikeudenmukaiseen kohteluun ja oikeudenkäyntiin, hän toteaa.

Syyskuussa tehty kantelu on nyt tiettävästi lausunnolla valtakunnansyyttäjänvirastossa. STT ei tavoittanut kantelussa mainittua kihlakunnansyyttäjää keskiviikkona.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.