Mainos

Poliisin kuoliaaksi ajanutta esitetään vangittavaksi

Poliisi on kuullut tänään sekä autossa olleita nuorukaisia että tapaukseen osallistuneita poliiseja. Poliisi on esittänyt vaatimuksen kuljettajan vangitsemisesta. Internetissä on lietsottu jopa lynkkausmielialaa turma-autossa olleita nuorukaisia kohtaan.

Poliisi esittää Kokkolan käräjäoikeudelle vaatimuksen kuljettajana toimineen henkilön vangitsemisesta.

Kokkolan käräjäoikeus päättää mahdollisesta vangitsemisesta huomenna. Myös muiden kahden autossa olleen nuorukaisen vangitsemisesta päätetään huomiseen puoleen päivään mennessä.

Poliisi on kuullut tänään sekä törmänneessä autossa olleita nuorukaisia että tapaukseen osallistuneita poliiseja.

Lauantaina poliisin kuoliaaksi ajanutta nuorukaista epäillään todennäköisin syin aiemmin kerrotuista rikoksista.Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyrki Haapala Seinäjoen kihlakunnan poliisilaitokselta kertoi eilen, että kuljettajaa epäillään murhasta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Syyttäjäksi tähän asiaan on Valtakunnansyyttäjä määrännyt valtionsyyttäjä Jukka Rappen.

Vanhempi konstaapeli Gudmund Lindström sai lauantaina surmansa Kälviällä, kun takaa-ajettu rattijuoppo ajoi häntä päin. 36-vuotias Lindström työskenteli Kokkolan poliisilaitoksella. Hänellä oli puoliso ja kaksi alaikäistä lasta.

Autoa kuljettanut parikymppinen ylihärmäläismies puhalsi yli kolmen promillen lukemat.

Poliisin yliajo herättää kärkästä keskustelua

Yliajetuksi joutuneen poliisimiehen kohtalo on herättänyt internetissä vilkasta keskustelua. Kälviän toissapäiväisen murhanäytelmän ohella nettikeskusteluissa on sivuttu yleisemminkin humalassa ajamista ja piittaamatonta liikkumista liikenteessä.

Netissä levisi jo viikonloppuna kuvia ja muuta tietoa poliisin yliajosta epäillystä nuorukaisesta.

Esimerkiksi joissakin Suomi24-palstalla esitetyissä puheenvuoroissa on lietsottu jopa lynkkausmielialaa turma-autossa olleita nuorukaisia kohtaan. Kolmikon kavereiksi tunnustautuneet puolestaan ovat peränneet viesteissään edes hieman ymmärtämystä ja korostaneet, ettei kyseessä ollut tahallinen teko.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.