Mainos

Poliisin keskushallinto tulossa Helsinkiin

Poliisin keskushallintoa ollaan sijoittamassa Helsinkiin. Maakuntiin sijoitettaisiin ainoastaan sivutoimipisteitä. Asiasta kertoo Aamulehti.

Tampereen pormestari Timo P. Nieminen (kok.) pitää lehden mukaan valitettavana, jos poliisiammattikorkeakoulu ja poliisin keskushallinto pidetään erossa toisistaan. Poliisiammattikorkeakoulu on viime vuoden alusta lähtien toiminut Tampereella. Sitä ennen se sijaitsi Espoossa.

- Sellainen vaihtoehto, että Helsingissä ei olisi poliisihallituksella toimipistettä, tuntuu epätodennäköiseltä, sanoo poliisin keskushallinnon alueellistamisesta vastaava Jorma Ahonen lehden mukaan.

Tampere, Länsi-Suomen lääninhallitus ja Pirkanmaan liitto ovat julkisesti liputtaneet poliisin keskushallinnon sijoittamiseksi Tampereelle. Sijoituspaikasta ovat kilpailleet myös Turku, Oulu ja Mikkeli.

Poliisin organisaatiouudistus toteutuu samaan aikaan valtion aluehallinnon uudistuksen kanssa. Poliisin keskushallinnon alueellistamiesta kerättyjen lausuntojen määräaika päättyy tänään, ja päätökset hallinnon sijoittamisesta tehdään maaliskuun aikana.

Uuden keskushallinnon on määrä aloittaa toimintansa ensi vuonna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.