Mainos

Poliisin keräyksistä kymmeniä tuhansia aseita

Rohkeimmissa arvioissa on esitetty, että luvattomia aseita on Suomessa nykyisin noin sata tuhatta.

Poliisin järjestämät laittomien aseiden keräyskampanjat ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Asekeräykset aloitettiin aselain muutoksen jälkeen vuonna 1998. Sen jälkeen talteen on saatu yhteensä jopa 30 000 luvatonta asetta sekä tuhansia kiloja räjähteitä.

- Se on absoluuttisena lukuna hyvin suuri määrä aseita. Mutta kun tiedämme, että meillä on aserekisterissä 1,5 miljoonaa asetta, niin siihen nähden se ei ole suuri määrä, toteaa hallitusneuvos Jouni Laiho sisäministeriön arpajais- ja aseyksiköstä.

Asekeräyksissä luovutetut aseet ovat tulleet usein kuolipesistä. Aseiden ohella poliisi on hakenut pois myös suuren määrän erilaisia patruunoita sekä räjähteitä. Kerättyjen räjähteiden kokonaismäärää voidaan kuitenkin vain arvailla, sillä tilastotietoa asiasta on olemassa vain tältä vuodelta. Kuluvan vuoden aikana poliisin asekeräyksissä räjähteitä on kertynyt 1700 kiloa.

Arviot luvattomien aseiden nykyisistä määristä Suomessa vaihtelevat noin 50 000:stä sataan tuhanteen. Sisäministeriö uudistaa parhaillaan omaa aserekisteriään tehostaakseen edelleen aseidenkeräystä. Uudistuksen toivotaan helpottavan aseiden etsintää etenkin kuolinpesistä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.