Mainos

Poliisin huumevalvontaiskuissa löytyi etsintäkuulutettuja

Poliisin valtakunnalliset huumevalvontaiskut tuottivat tulosta. Mittavien huumetakavarikoiden lisäksi poliisi vangitsi rikoksista epäiltyinä kuusi henkilöä ja pidätti peräti 36 ihmistä.

Poliisi tapasi valvonnan yhteydessä myös useita etsintäkuulutettuina olleita henkilöitä.

- Kaksi henkilöä lähettiin suoraan vankilaan suorittamaan rangaistusta. He eivät olleet menneet paikalle sovittuna päivänä, kertoo ylikomisario Pentti Kangasniemi Poliisihallituksesta.

Poliisi takavarikoi marihuanaa ja hasista yhteensä lähes kolme kiloa, amfetamiinia yli 500 grammaa, kannabiskasveja noin 900 kappaletta sekä erilaisia lääketabletteja yli 1000 kappaletta. Lisäksi poliisi takavarikoi huumausaineiden käyttöön ja kasvattamiseen liittyviä välineitä sekä pienempiä määriä erilaisia muita huumaavia aineita.

Poliisi kohdisti valvontaa noin 500 kohteeseen, esimerkiksi asuntoihin ja suoraan henkilöihin. Kotietsintöjen yhteydessä poliisi löysi muun muassa varastetun auton ja moottoripyörän, elektroniikka, tietokoneita ja työkaluja.

Lisäksi poliisi takavarikoi useita aseita ja patruunoita sekä vääräksi epäiltyä rahaa. Valvontaviikon aikana pystyttiin selvittämään myös useita varkausrikoksia. Huumausainerikosten lisäksi rikosilmoituksia kirjattiin muun muassa ampuma-aserikoksista, omaisuusrikoksista ja liikennerikoksista.

Poliisin valvontaiskut tehtiin paikallisten tarpeiden mukaan toukokuun toisella viikolla. Valvontaan osallistuivat kaikki poliisilaitokset ja Liikkuva poliisi.

Huumevälitys siirtynyt nettiin

Lainvalvontaviranomaisten viime vuosien tilastotietojen mukaan huumausainerikollisuus on lisääntynyt selvästi. Huumausaineiden välitys on siirtynyt Internetiin

– Viranomaisten tietoon tulleiden huumausainerikosten kokonaismäärä on vuodesta 2007 kasvanut vuosittain yhteensä noin 20 prosenttia. Vuoteen 2007 verrattuna kaikista huumausainerikoksista epäiltyjen eri henkilöiden lukumäärä oli vuoteen 2010 mennessä kasvanut 36 prosenttia, ylikomisario Kangasniemi Poliisihallituksesta kertoo.

Kangasniemen mukaan kannabiksen kotikasvatus on myös lisääntynyt ja uusia niin sanottuja design-huumeita on markkinoilla tarjolla aiempaa enemmän ja eri koostumuksin. Tutkimustulosten valossa näyttää siltä, että nuorten asenteet huumausaineita kohtaan ovat muuttuneet sallivampaan suuntaan.

– Perinteisessä huumausaineiden katukaupassa toimintatavan ovat muuttuneet. Huumausaineiden välitystoiminta on entistä enemmän siirtynyt Internetiin ja muihin sähköisiin viestimiin, Kangasniemi sanoo.

Kangasniemen mukaan niin huumausaineiden tarjontaan kuin kysyntäänkin voidaan kuitenkin edelleen puuttua perinteisin tavoin, kuten nyt toteutetulla valvontajaksolla tehtiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.