Poliisin haltuun 1,5 tonnia kokaiinia Göteborgissa

Kokaiini takavarikoitiin jo ennen joulua Göteborgin satamassa olleista konteista. Takavarikoinnin yhteydessä pidätettiin yhdeksän ihmistä.

Ruotsin poliisi on takavarikoinut Göteborgissa ennätysmäiset 1,5 tonnia kokaiinia. Puolan poliisi kertoi olleensa yhteistyössä Ruotsin poliisin kanssa jutussa, joka on johtanut kokaiinin salakuljetusrenkaan paljastamiseen.

Kokaiini takavarikoitiin jo ennen joulua Göteborgin satamassa olleista konteista. Takavarikoinnin yhteydessä pidätettiin yhdeksän ihmistä, joista osa on jo vapautettu, kertoi ruotsalainen uutistoimisto TT.

Kokaiinikontit olivat tulleet laivalla Venezuelasta Hampuriin. Sieltä ne lastattiin Göteborgiin matkalla olevaan alukseen, ja Ruotsista kontit oli määrä toimittaa Puolaan.

- Lastin reitti oli merkillinen - siksi epäilyt heräsivät, kertoi uutistoimisto TT ruotsalaisia tullilähteitä lainaten.

Puolan poliisin tiedottaja Zbigniew Matwiej kertoi, että puolalaisessa Szczecinin kaupungissa pidätettiin juuri ennen joulua kolme ihmistä.

- Tämä oli vasta alkua, lisää pidätyksiä voi olla tulossa, Matwiej kertoi Puolan uutistoimistolle PAP:lle.

Puolassa pidätettyä kolmikkoa syytetään kuulumisesta rikollisjärjestöön ja huumeiden salakuljetuksesta. Huumeet olivat Matwiejin mukaan kolumbialaisten huumekartellien toimittamia ja arvoltaan noin 85 miljoonaa euroa.

- Puolassa pidätetyt luulivat odottavansa kokaiinia, mutta heidät nappasi Puolan poliisi, kertoi puolestaan TT.

Ruotsin viranomaiset ovat olleet varsin vaitonaisia jutussa. Ruotsin eteläosan tullin rikososaston päällikkö Karl Gunnheden toteaa vain, että takavarikoitu erä oli "hyvin, hyvin suuri".

Göteborgin tullipoliisin päällikkö Frank Ranieli sanoo, että takavarikko tapahtui juuri ennen joulua Göteborgin satamassa. Ranieli myönsi, että kyseessä oli "suuri huume-erä", mutta ei halunnut kertoa lähemmin asiasta.

(MTV3-STT-TT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat