Mainos

Poliisin arvio: Tappelua ja nahinaa riittää aamuyölle asti

Poliisi odottaa uudenvuodenaatosta vilkasta.

Poliisi tehostaa valvontaa tänä iltana ja ensi yönä.  Poliisi painottaa valvonnassaan katuväkivallan ja pahoinpitelyiden ennaltaehkäisyä sekä väkivaltaisiin tilanteisiin puuttumista.  

– Illan ja yön aikana tapahtuu varmasti pieniä tappeluita, myös joitakin isompia, jotka liittyvät lähes yksinomaan liialliseen päihteidenkäyttöön. Tappelua ja nahinaa riittää varmasti aamuyölle asti, arvioi Helsingin poliisilaitoksen komisario Jere Roimu.

Taskuvarkaiden juhla

Poliisi muistuttaa, että yleisötilaisuudet houkuttelevat paikalle myös taskuvarkaita.

– Tyypillisesti taskuvarkaat toimivat ryhmässä. Kohteen ympärille aiheutetaan jonkinlainen yleinen hässäkkä, jossa uhrin huomio kiinnitetään muualle. Tällä välin käydään uhrin taskulla ja viedään omaisuutta. Esimerkiksi raitiovaunut ovat hyvin tyypillinen paikka taskuvarkaudelle.

Roimun mukaan hässäkän voi kehittää esimerkiksi kysymällä apua.

– Kysytään vaikka, miten pääsee Katajanokalle ja kiinnitetään näin henkilön huomiota. Oleellista on, että siinä on paljon ihmisiä ja tulee pieniä kosketuksia ja kontakteja, minkä takia uhri ei huomaa, että yhden tönäisyn aikana käydään taskulla, repulla tai käsilaukulla.

Poliisi arvioi, että lauha sää näkyy juhlinnassa.

– Sanotaan, että pakkanen on hyvä poliisi. Jos meillä olisi kova pakkanen tai kova vesisade, väkeä olisi vähemmän liikkeellä. Kuitenkin kelistä riippumatta juhlijoita riittää aina. Se, että nyt on luvattu lauhaa ja todennäköisesti kuivaa yötä, tarkoittaa sitä, että juhlijoita riittää kaupungilla aamuyöhön asti.

Ilotulitteiden käyttö rajoitettua

Poliisi huomauttaa, että vanhempien tulee valvoa lasten ja nuorten ilotulitteiden käyttöä. Vanhempien vastuulla on myös katsoa, ettei alkoholia päädy alaikäisten haltuun.  

Poliisi muistuttaa, että alkoholia ja ilotulitusvälineitä saa pitää hallussaan ja käyttää vain 18 vuotta täyttänyt henkilö, eikä niitä saa luovuttaa alle 18-vuotiaille eikä päihtyneille. Suojalasien käyttö on pakollista ampujille ja suotavaa katselijoille.

Ilotulitteiden käyttö on sallittu tänään kello 18.00 alkaen. Ilotulitteita ei saa ampua enää 1.1.2014 kello 02 jälkeen.

Helsingissä ilotulitteiden käyttöä on rajoitettu keskustan, ostoskeskusten ja puistojen alueella.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja