Mainos

Poliisimurhasta epäilty yllätettiin aseettomana – "hän olisi tappanut lisää"

Yhdysvaltojen poliisimurhasta epäilty Eric Frein pakoili Pennsylvanian osavaltion virkavaltaa seitsemän viikon ajan. Poliisi varautui aseelliseen kohtaamiseen, mutta kiinniottohetkellä Frein saatiin yllätettyä.

Poliisin mukaan epäilty oli pitänyt pakomatkallaan mukanaan tarkka-ampujan kivääriä sekä käsiasetta. Kun poliisit löysivät Freinin hylätyltä lentokentältä, 31-vuotias mies oli aseeton.

– Hänet todellakin yllätettiin, kertoi osavaltion poliisijohtaja Frank Noonan.

Pidätetty laitettin poliisi Bryon Dicksonin entisiin käsirautoihin. Freiniä epäillään juuri Dicksonin murhaamisesta. Hänet kuljetettiin lisäksi säilöön ammutun poliisin virka-autolla.

– Meidän mielestämme se oli vain sopivaa ja kunnianosoitus menehtyneelle poliisille, Noonan kertoi.

Frein hyökkäsi 12. syyskuuta poliisipäämajan edustalle, ampuen kahta poliisia. Haavoittunut Alex. T. Douglass on kuntoutumassa.

Asukas: "Unettomat yöt ohi"

CNN:n haastattelemat lähialueen asukkaat kehuivat poliisivoimia miljoonian dollareja maksaneen seitsenviikkoisen takaa-ajon päätyttyä.

– Viimeisten viikkojen aikana olemme viettäneet useita unettomia öitä peläten, alueen asukas Angela Ey kertoi.

Poliisijohtaja Noonan kertoi yllättyneensä, kuinka hyvässä kunnossa Frein oli kiinniottohetkellä. Pakomatkan varrelta Freinin väliaikaisista majapaikoista löytyi muun muassa veitsiä. Freinin motiivia rikoksiin ei ole vielä vahvistettu, mutta kotietsinnässä hänen tietokoneeltaan löytyi tietoja, jonka mukaan hän olisi suunnitellut hyökkäyksiä vuosia.

– Eric Freinillä oli tavoitteenaan hyökätä virkavaltaa vastaan. Jos hän olisi päässyt metsästä pakoon, olisimme olleet erittäin huolissamme, että hän olisi tappanut lisää virkavallan edustajia. Ja jos ei heitä, niin siviilejä, Noonan totesi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.