Mainos

Poliisimiehen epäillään luovuttaneen tietoja Liedon ryöstöliigalle

Vanhempi rikoskonstaapeli on myöntänyt tarkistaneensa tietoja poliisin tietojärjestelmistä erään ihmisen pyynnöstä. Poliisimies ei omien sanojensa mukaan tiennyt tämän kuuluvan rikollisliigaan.

Keskusrikospoliisi epäilee poliisimiehen luovuttaneen tietoja Liedon ryöstöliigalle. Varsinais-Suomen syyttäjänviraston ja KRP:n mukaan vanhempi rikoskonstaapeli olisi tavannut ryöstöliigan jäsenen ja tarkistanut tälle tietoja poliisin rikosilmoitusjärjestelmästä.

Poliisi paljasti loka-marraskuun vaihteessa ryöstöyrityksen, jossa kansainvälinen liiga yritti ryöstää rahankuljetusauton Liedossa. Rikollisten toimintaa oli seurattu pitkään.

Turun lähellä sijaitsevassa poliisipiirissä työskentelevää vanhempaa rikoskonstaapelia epäillään virka-aseman väärinkäyttämisestä. Poliisin tiedustelutietojen perusteella vanhemman rikoskonstaapelin epäillään luovuttaneen tietoja yhdelle Liedon rahankuljetusauton ryöstön yritykseen osallistuneen järjestäytyneen rikollisryhmän jäsenelle.

Kuulustelussa vanhempi rikoskonstaapeli on myöntänyt tavanneensa 7. elokuuta 2007 yhden henkilön ja tarkistaneensa tämän pyynnöstä poliisin rikosilmoitusjärjestelmästä. Poliisimies ei tuolloin tiennyt, että kyseinen suomalaismies kuului rikollisliigaan. Lisäksi vanhempi rikoskonstaapeli myönsi tarkistaneensa rikollisen pyynnöstä erään toisen henkilön tiedot. Vanhempi rikoskonstaapeli oli kertonut suusanallisesti tiedot

Poliisitutkimusten perusteella elokuussa tapahtunut yhteydenotto on ollut ainoa, vaikka he tuntevat toisensa voimailuun ja itsepuolustukseen liittyvän urheiluharrastuksen kautta. Poliisi ei ollut saanut mitään rahallista palkkiota. Poliisi ei ollut mukana Liedon ryöstöjutun tutkinnassa.

Lauantaina tapahtuneen kuulustelun jälkeen vanhemman rikoskonstaapelin asuntoon tehtiin myös kotietsintä. Kotietsinnöissä ei löytynyt mitään todistusaineistoa.

Poliisimiehen virastapidättämisestä päätetään maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.