Poliisilta vakava varoitus: Entistäkin röyhkeämpiä liigoja liikkeellä – varkaat tunkeutuvat koteihin jopa asukkaiden läsnäollessa

Kansainväliset rikosliigat iskevät Suomeen entistä useammin ja röyhkeämmin. Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Tapio Huttunen sanoi SuomiAreenassa Porissa, että asuntoja on ryöstetty jopa asukkaiden ollessa talossa. 

– Rajat ylittävä rikollisuus on nyt selvästi yleistymässä. Ulkomaiset jengejä tulee meille muun muassa Baltian maista, Romaniasta ja Bulgariasta. Viime vuoden trendi olivat asuntomurrot, mutta nyt se näyttää laajentuneen myös liikerakennuksiin.

Huttusen mukaan asuntoryöstöistä tekee erityisen röyhkeitä se, että sisälle ollaan menty avoinna olevista ikkunoista ja ovista, vaikka isäntäväki oli yläkerrassa.

Huttusen mukaan kaikkein röyhkeimpiä murtoja on saatu vähennettyä yhteistyön avulla.

– Kansainvälinen poliisiyhteistyö on nykyisin erittäin hyvää ja pidämme aktiivisesti yhteyttä näiden liigojen lähtömaihin.

Poliisit ovat kertoneet, että esimerkiksi Viron poliisit saattavat varoittaa suomalaisia kollegoita, kun murtoporukka ajaa pakunsa Helsingin laivaan.

– Saamme hyvää tiedustelutietoa eri maiden poliisilta, vahvistaa Tapio Huttunen. 

Katso koko SuomiAreenan ohjelma ja kaikki puhujat osoitteesta suomiareena.fi

Tiistain suorat verkkolähetykset: 


SuomiAreena Special 1:30:23

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat