Mainos

Poliisille vihjeitä: Etsintäkuulutettu nähty veneilemässä Päijänteellä

Poliisi on saanut runsaasti vihjeitä Interpolin Infra-Red-operaation myötä Suomessa etsityistä ammattirikollisista.

Saatujen vihjeiden perusteella on syytä epäillä, että törkeistä huumerikoksista tuomittu Lasse Oksanen pakoilee virkavaltaa Jyväskylän ja Lahden välisellä kesämökkialueella. Hän liikkuu vihjeiden mukaan veneellä, ja hänellä saattaa olla naisseuraa.

Oksasta on operaation myötä etsitty myös ulkomailta tuloksetta.

- Suomessa vihjeitä on tullut lähinnä Oksasesta sekä henkirikostaustan omaavasta Pasi Miettisestä, joka on etsintäkuulutettu Ruotsissa. Vihjeitä on tullut myös muista, mutta näiden kahden kohdalla niitä on tullut muita huomattavasti enemmän, sanoo rikoskomisario Kaarlo Askola keskusrikospoliisista.

Poliisi on tarkastanut myös murhasta ja murhan yrityksestä Ruotsissa epäillystä Pasi Miettisestä saamiaan vihjeitä, mutta toistaiseksi hänen oleilustaan Suomessa ei ole muita viitteitä.

Sen sijaan Lasse Oksaseen liittyvät vihjeet voivat hyvinkin pitää paikkansa.

- Erityisesti Järvi-Suomen alueella, eli Jyväskylä-Lahti välillä on nyt syytä olla tarkkana. On viitteitä siitä, että hän on liikkuu veneellä Päijänteen alueella, Askola toteaa MTV:n uutisille.

Oksasta etsitään suorittamaan muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta annettua yli yhdeksän vuoden vankeustuomiota. Oksanen on 38-vuotias ja 177 senttiä pitkä.

Neljä rikollista saatu kiinni

Interpolin viime viikolla aloittamaan Infra-Red-operaatioon osallistuu kaikkiaan 29 maata.

Suomen poliisi etsii operaation välityksellä noin viittätoista etsintäkuulutettua rikollista. Operaatio on ollut Askolan mukaan menestyksekäs, sillä neljä on saatu kiinni ja kahden olinpaikka on tiedossa. Kaikki kiinniotot on tehty ulkomailla.

Kaksi rahanväärennöksistä epäiltyä miestä löytyi Liettuasta ja seksuaalirikoksista etsintäkuulutettu mies Britanniasta.

Myös Suomen etsityimmäksi rikolliseksi tituleerattu, talousrikoksista tuomittu Janne Hampunen jäi kiinni Espanjassa heinäkuun alkupuolella.

Interpolin tehoisku jatkuu viikon loppuun.

(5.7.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.