Mainos

Poliisille uudenlaisia aseita

Poliisin henkilökohtainen aseistus uudistuu. Kyynelkaasun korvaa pian paprika ja uudet pamput menevät kasaan teleskoppisesti. Aseistuksen on määrä olla "pehmeämpää", kuin ennen.

Paprikauutesumutin korvaa tämän vuoden aikana kyynelkaasusumuttimen poliisin henkilökohtaisessa varustuksessa. Lisäksi perinteinen jäykkä muovipatukka vaihtuu huomaamattomampaan teleskooppimalliin. Poliisin tekniikkakeskus selvitti sisäministeriön poliisiosaston toimeksiannosta mahdollisuuksia korvata poliisin perinteistä aseistusta uusilla, "vähemmän vaarallisilla" voimankäyttövälineillä. Selvityksellä pyrittiin löytämään vaihtoehtoja sekä ampuma-aseille että teknisesti vanhentuneille ja työnsuojelullisesti hankalille varusteille. Teleskooppipatukka otetaan käyttöön, koska perinteistä mallia pienempänä se on helpompi pitää mukana ja se herättää vähemmän huomiota.

CS-kaasua sisältävää kyynelkaasusumutinta käytetään vastaisuudessakin esimerkiksi piiritystilanteissa. Paprikauute kuitenkin korvaa vaiheittain kyynelkaasun poliisin henkilökohtaisessa sumuttimessa.

Selvityksessä tutkittiin myös sähköaseita, patukka-ammuksia, kaasukiväärejä, kiinniottoverkkoja ja lääkeaineita. Näiden soveltuvuutta Suomen poliisin käyttöön pitää tekniikkakeskuksen mukaan kuitenkin tutkia vielä tarkemmin ennen mahdollista käyttöönottoa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.