Mainos

Poliisille usein vihjeitä tyttöjen silpomisista Norjassa

Oslon poliisi epäilee, että maahanmuuttajaperheiden tyttöjen sukuelimiä silvotaan myös Norjassa. Puoskaripalveluja on saatavissa muun muassa Britanniasta ja Hollannista, kertoi iltapäivälehti VG sunnuntaina.

Poliisi kertoo saavansa tavan takaa vihjeitä siitä, että tyttöjen silpomista tapahtuu Norjassa. Aiemmin on ollut tiedossa, että osa maahanmuuttajaperheistä lähettää lapsensa entisiin kotimaihin aikuistumisriittiä varten.

Silpomisen suorittavat tavallisesti ulkomailta tulevat puoskarit. VG:n mukaan joissakin tapauksessa tekijä on tullut jopa Somaliasta saakka.

Myös ammattilaisia mukana?

Hanne Kristin Rohde, Oslon poliisin väkivalta- ja siveysosaston johtaja, sanoi lehdelle että vihjeitä silpomisista tulee usein.

-Me olemme saaneet vihjeitä myös siitä, että terveydenhuollon ammattilaiset olisivat tehneet näitä leikkauksia Norjassa, mikä on vielä vakavampaa, Rohde sanoi.

Norjan terveysministeriä Sylvia Brustadia on vaadittu eroamaan, koska hänen katsotaan vähättelevän silpomisongelmaa. Norjalainen yhteiskunnallinen tutkimuslaitos ISF oli ilmoittanut, että Norjassa oli kahden viime vuoden aikana tehty ilmoitus 15:stä sukuelinten silpomistapauksesta.

Brustad kommentoi tietoa sanomalla, että asennekasvatus on toimiva tapa saada aikaan muutoksia. Hänen mielestään tapauksia on aivan liian vähän, jotta tyttöjen terveystarkastuskäytäntöä pitäisi muuttaa.

Ensimmäinen tutkintavankeus

Ensimmäisen kerran silpominen johti Norjassa pidätykseen perjantaina. Silloin gambialainen mies määrättiin tutkintavankeuteen tyttäriensä silpomisesta. Miehen vaimo pääsi vapaaksi, mutta hänen passinsa takavarikoitiin ja hänen täytyy ilmoittautua säännöllisesti poliisille.

Pariskuntaa epäillään viiden tyttärensä silpomisesta. Perheessä on kuusi 5-14-vuotiasta tyttöä, jotka kaikki ovat syntyneet Norjassa ja heillä on Norjan kansalaisuus.

Neljä tytöistä asuu Gambiassa isän toisen vaimon luona. Lastensuojeluviranomaiset ovat ottaneet huostaan kaksi lapsista.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.